Veliki uspjeh mladog Slovenca

Tadej Pogačar će 2021. završiti kao najbolji biciklist svijeta

Jedini koji ga je još mogao prestići, drugoplasirani Belgijac Wout Van Aert, osvajanjem sedmog mjesta na monumentalnoj klasičnoj jednodnevnoj utrci Pariz - Roubaix završio je svoje nastupe u ovoj godini.
Sport / Ostali sportovi | 05. 10. 2021. u 12:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvostruki osvajač Tour de Francea, 23-godišnji slovenski biciklist Tadej Pogačar i dalje je na prvom mjestu ljestvice Međunarodnog biciklističkog saveza (UCI), a na njemu će i završiti ovu godinu.

Naime, jedini koji ga je još mogao prestići, drugoplasirani Belgijac Wout Van Aert, osvajanjem sedmog mjesta na monumentalnoj klasičnoj jednodnevnoj utrci Pariz - Roubaix završio je svoje nastupe u ovoj godini.

Pogačar na novoj ljestvici ima 4628 bodova, a Van Aert 4507, s time da će Slovenac moći i popraviti svoj učinak, jer će imati još tri nastupa u ovom tjednu - današnji na utrci po tri doline Varese, sutrašnji na utrci Milano - Torino te subotnji na posljednjem monumentalnom jednodnevnom klasiku u 2021., utrci po Lombardiji, na kojoj će biti jedan od favorita.

U istom će statusu biti i njegov sunarodnjak Primož Roglič, koji s 3449 bodova zauzima treće mjesto na UCI-jevoj ljestvici. Četvrti je aktualni dvostruki svjetski cestovni prvak Francuz Julien Alaphilippe (2925), a peti Nizozemac Mathieu van der Poel (2691).

Kopirati
Drag cursor here to close