Biciklistički Savez

Hoće li biciklizam produžiti turističku sezonu u Hercegovini?

U Mostaru se u utorak 23. ožujka u Gradskoj vijećnici u 12 sati organizira konferencija za medije na kojoj će središnja tema biti trening kamp BiH reprezentacije.
Sport / Ostali sportovi | 22. 03. 2021. u 11:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Biciklizam bi tijekom izvansezonskog perioda mogao privući profesionalne sportaše iz cijelog svijeta u Hercegovinu, te bi tako mogli produžiti turističku sezonu.

Naime u Mostaru se u utorak 23. ožujka u Gradskoj vijećnici u 12 sati organizira konferencija za medije na kojoj će središnja tema biti trening kamp BiH reprezentacije.

Iz Biciklističkog saveza BiH priopćeno je kako je to pilot projekt koji ima za cilj privući profesionalne sportaše u Hercegovinu.

''Poznato je da sve nacionalne federacije i profesionalni biciklistički timovi u zimskom periodu traže povoljniju klimu i odlaze u južnije i toplije krajeve kako bi tijekom zime neometano trenirali. Znali smo da Hercegovina ima povoljne klimatske uvjete u zimskom periodu za biciklizam, a sada imamo i kompletnu cikloturistički ponudi koju ti biciklisti mogu koristiti'', priopćeno je iz Biciklističkog saveza BiH.

Kažu da će njihov prvi pilot projekt biti s BiH Reprezentacijom, gdje će profesionalni biciklisti iz cijele Bosne i Hercegovine krajem trećeg mjeseca doći na pripreme i trenirati u Hercegovini.

''Razgovarali smo i s Biciklističkim savezima u okolici i mnogi od njih su voljni da dođu u Hercegovinu sa svojim sportašima i treniraju kada sve epidemiološke nepogodnosti prođu ili popuste'', poručio je Toni Zorić predsjednik Biciklističkog saveza u BiH.

Inače, na sutrašnjoj konferenciji će govoriti upravo Zorić, te Mario Kordić gradonačelnik Mostara, Senad Kevelj, predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara i Ivan Jurilj, direktor ureda Vlade ŽZH i član UO BiSa BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close