Utrci na 400 metara s preponama

Sydney McLaughlin oborila svjetski rekord

"Vrijeme je apsolutno nevjerojatno i sport postaje sve brži i brži, rekla je McLaughlin, koja je u Dohi osvojila svjetsko zlato u štafeti 4x400 metara. "Sad shvaćam koje se prepreke mogu probiti, a postajem samo brža".
Sport / Ostali sportovi | 23. 07. 2022. u 09:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Napokon je srušen i jedan svjetski rekord u američkom Eugeneu. Vidjeli smo toliko dobrih utrka, brzih utrka, ali smo na svjetski rekord morali čekati sve do finalne na 400 metara s preponama kod atletičarki.

Na oduševljenje domaće publike, Sydney McLaughlin je osvojila zlato s novim svjetskim rekordom od 50.68 sekundi. Da ovaj stadion
Sydney itekako odgovara potvrđuje činjenica da je svoj najbolji prethodni rezultat ostvarila također na Hayward Fieldu u Eugeneu 25. lipnja ove godine, kada je postavila vrijeme 51.41. Sa novim rekordom je Amerikanka postala prva žena koja je ovu dionicu prošla ispod 51 sekunde.

McLaughlin je do zlata došla završivši daleko od osvajačice srebrne medalje Femke Bol iz Nizozemske, dok je braniteljica naslova Amerikanka Dalilah Muhammad završila kao treća.

"Vrijeme je apsolutno nevjerojatno i sport postaje sve brži i brži, rekla je McLaughlin, koja je u Dohi osvojila svjetsko zlato u štafeti 4x400 metara. "Sad shvaćam koje se prepreke mogu probiti, a postajem samo brža".

Na istoj dionici samo bez prepona, Miller-Uibo s Bahama je stigla do zlata 49.11 sekundi te je tako svoju riznicu zlatnih medalja sa olimpijskih igara pojačala i jednom sa svjetskih prvenstava.Marileidy Paulino iz Dominikanske Republike, osvajačica srebrne medalje iza Miller-Uibo u Tokiju, ponovno se morala zadovoljiti drugim mjestom, dok je Sada Williams s Barbadosa bila brončana.

Osvajačica brončane medalje iz Tokija Kelsey-Lee Barber pridružila se trkačici na 400 metara Cathy Freeman kao jedina Australka koja je zadržala naslov svjetske atletske titule nakon što je obranila svoju krunu u bacanju koplja s vodećim hicem u svijetu od 66.91 m. Amerikanka Kara Winger (64.05) i Japanka Haruka Kitaguchi (63.27) ugrabile su srebro i broncu svojim bacanjima u posljednjoj seriji.

Michael Norman je novi svjetski prvak na 400 metara. Vrijeme pobjednika glasi 44.29, dok su iza njega ciljem prošli bivši olimpijski i svjetski prvak Kirani James iz Grenade kao drugi i Britanac Matthew Hudson-Smith, treći.

Kopirati
Drag cursor here to close