Treći veliki naslov u karijeri

Swiatek uzela US Open

Dva puta je Poljakinja vodila 3-0. Međutim, ako je taj prvi set relativno lako zaključila u drugom je to bilo nešto teže.
Sport / Ostali sportovi | 11. 09. 2022. u 01:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poljakinja Iga Swiatek je osvojila US Open. Koja kao da se najbolje osjeća na ovim Grand Slam turnirima. Jer nakon Roland Garrosa nije uspjela ništa napraviti. Redom, treće kolo Wimbledona, četvrtfinale Varšave, treće kolo Toronta, treće Cincinnatija.

I onda je došla u New York u uzela naslov. Nakon što je u finalu pobijedila Tunižanku Ons Jabeur 6-2, 7-6(5). Koja je igrala dva finala na Grand Slam turnirima zaredom i dva je izgubila. Poljakinja je na isti način otvorila prvi i drugi set.

Dva puta je Poljakinja vodila 3-0. Međutim, ako je taj prvi set relativno lako zaključila u drugom je to bilo nešto teže. Jer čini se da je Jabeur prevladala početnu nervozu i definitivno je opustila ruku. S 0-3 se vratila na 4-4, čak je Tunižanka imala tri break lopte za 5-4.

Nakon toga je Swiatek propustila jednu meč loptu nakon čega je došao tie break. U tie-breaku je Swiatek povela 4-2. Tunižanka je uzvratila s tri poena u nizu, a kod 5-4 je odservirala as za 6-4, no loptica je dodirnula vrh mreže zbog čega je Jabeur ponavljala servis. Je li to bilo kobno ili ne tko zna, no Swiatek je potom kontrirala s tri poena u nizu za konačno poljsko slavlje na Arthur Ashe stadionu.

Kopirati
Drag cursor here to close