Poljakinja vlada u Parizu

Swiatek na kraju slomila Muchovu za treću titulu u Roland Garrosu

Iga Swiatek koja je nedodirljiva na Roland Garrosu posljednje tri godine je imala set i 3-0 u drugom. Muchova su uglavnom borila da pronađe nešto od svoje igre iz prethodnih mečeva, da pokuša barem doći do gema u tom drugom setu.
Sport / Ostali sportovi | 10. 06. 2023. u 18:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iga Swiatek je obranila naslov pobjednice na Roland Garrosu. U sjajnom finalu, Poljakinja je savladala Čehinju Karolinu Muchovu 6-2, 5-7, 6-4 te se izjednačila sa Arantxom Sánchez Vicario, Monikom Seleš, Serenom Williams i Margaret Court, tenisačicama koje su po tri puta osvajale ovaj turnir u Open eri.

Klasično finale u ženskoj konkurenciji. Iga Swiatek koja je nedodirljiva na Roland Garrosu posljednje tri godine je imala set i 3-0 u drugom. Muchova su uglavnom borila da pronađe nešto od svoje igre iz prethodnih mečeva, da pokuša barem doći do gema u tom drugom setu. Uspjela je dobiti jedan, pa vratiti izgubljeni servis, pa doći na 3-3. Nakon čega kreće pravo finale.

S puno sjajnih poena, preokreta, propuštenih prilika. Karolina Muchova je imala 4-5, nije iskoristila svoj servis gem. Sve je ponovila u narednom gemu, ali je ovaj put uspjela iskoristiti treću set loptu. Puno toga je Muchova propustila u trećem setu.

Vodila je 2-0, 4-3 uz svoj servis, još jednu break loptu za 5-4. Sve je to spasila Swiatek i na kraju uzela treći Roland Garros zaredom. Muchova je napravila dvostruku na meč loptu nakon 2 sata i 46 minuta. Tako je Swiatek postala najmlađa tenisačica koja je osvojila četiri Grand Slam naslova nakon Serene Williams 2002. godine. Imala je Muchova više winnera (30-19), ali i više neforsiranih pogrešaka (38-27). Omjer osvojenih poen volej udarcima bio je na strani Muchove, ali je passing bio prednost Poljakinje.

Swiatek (22) je bila pobjednica u Parizu 2020. i 2022. te je osvojila svoj treći Roland Garros, a ukupno četvrti Grand Slam naslov jer ima i US Open iz 2022. Poljakinja je postala prva igračica koja je obranila naslov u Parizu nakon 16 godina i Belgijanke Justin Henin.

Kopirati
Drag cursor here to close