Vlada HNŽ obećala podršku

Svjetsko prvenstvo u mušičarenju na Buni

Gospodin Ćorić upoznao je Hercega s aktivnostima Udruge te poteškoćama s kojima se susreću u radu.
Sport / Ostali sportovi | 07. 07. 2022. u 13:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, Nevenko Herceg, u četvrtak je primio Juricu Ćorića, predsjednika Udruge športskih ribolovaca ''Neretva 1933.'' i Danijela Kobačića, predsjednika Športsko-ribolovnog saveza BiH.

Gospodin Ćorić upoznao je Hercega s aktivnostima Udruge te poteškoćama s kojima se susreću u radu.

''Udruga športskih ribolovaca 'Neretva 1933.' velika je organizacija koja broji više od 1600 ribiča. Upravo iz toga razloga, Športsko-ribolovni savez BiH planira da HNŽ dogodine bude domaćin Svjetskoga prvenstva u mušičarenju za mlade na rijeci Buni. Na prvenstvu će sudjelovati više od 15 reprezentacija pa koristim prigodu zatražiti potporu Vlade HNŽ-a u organiziranju ovoga natjecanja'', kazao je Ćorić.

Danijel Kobačić je istaknuo kako u FBiH, od ukupno 12 tisuća registriranih ribiča ima više od 3000 djece te kako očekuju da će ovaj događaj biti iznimno posjećen, što bi trebalo otvoriti neka nova vrata kada je u pitanju ribolovni turizam.

''Dosta ljudi koji lovi na varalice, voblere, leptire i slično, no ipak je mušičarenje mostarska tradicija i ono je najzastupljenije. Ono što privlači svakoga istinskog ribiča nije to da ulovi ribu i odnese ju doma, nego upravo ono nadmudrivanje s ribom, pravljenje lažnih mušica koje će riba 'uzeti' misleći da je prava. To je čar športskoga ribolova'', izjavio je Kobačić.

''Ponosan sam na činjenicu da su Mostar i HNŽ u posljednje vrijeme  domaćini različitih događanja. Vlada HNŽ-a, u skladu sa svojim mogućnostima, nastoji podržavati kvalitetne projekte pa ćemo podržati i  organiziranje Svjetskoga prvenstva u mušičarenju za mlade i zbog činjenice da je riječ o zanimljivom športskom događaju, ali i zbog činjenice da je natjecanje usmjereno djeci i mladima i da pridonosi razvitku jedne posebne turističke grane koja nosi veliki potencijal'', poručio je predsjednik Herceg.

Kopirati
Drag cursor here to close