Netjecanje

Federalno prvenstvo u mušičarenju prvi put na Buni

Organizacijom ovog Prvenstva, rijeka Buna i Blagaj su bili centar okupljanja sportskih ribolovaca i ljubitelja ovog sporta.
Sport / Ostali sportovi | 21. 06. 2021. u 12:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvenstvo Federacije BiH u fly-fishingu (mušičarenju) održano je u nedjelju na rijeci Buni u Blagaju, a domaćin natjecanja bilo je Udruženje sportskih ribolovaca ''Neretva 1933'' Mostar.

U prekrasnom ambijentu rijeke Bune na Prvenstvu su sudjelovala sportsko-ribolovna udruženja i članovi udruženja iz cijele Federacije BiH, a natjecali su seniori ekipno i pojedinačno, u jednom danu, u 3 podijeljena sektora, po 2 sata. Federalno prvenstvo se prvi put u svojoj povijesti organizira na vodama rijeke Bune.

Nakon cjelodnevnog natjecanja, proglašeni su i pobjednici.

Generalni ekipni plasman - seniori:

1. mjesto: SRD ''Vrbas'' Donji Vakuf
2. mjesto: SRD ''Vrbas'' Gornji Vakuf
3. mjesto: SRD Novi Travnik

Generalni plasman pojedinačno - seniori:

1. mjesto: Vajzović Goran - Konjic
2. mjesto: Šišić Enes - Gornji Vakuf
3. mjesto: Dautbegović Muamer - Donji Vakuf

Organizacijom ovog Prvenstva, rijeka Buna i Blagaj su bili centar okupljanja sportskih ribolovaca i ljubitelja ovog sporta.

Zijad Sinanović, državni sudija u sportskom ribolovu istakao je ''kako je natjecanje proteklo fer i korektno, te da nema primjedbi na tok natjecanja.''

''Posebno bih pohvalio domaćine natjecanja od samog početka, znači od prijema svih natjecanja ovdje, pa do svih ostalih aktivnosti'', dodao je Sinanović.

Foto: USR  / Federalno prvenstvo u mušičarenju prvi put na Buni

Safet Čano, predsjednik Uduženja sportskih ribolovaca ''Neretva 1933'' Mostar kazao je ''da fly-fisihing ili mušičarenje predstavlja nevjerojatan resurs za razvoj sportskog ribolova u gradu Mostaru.

Iz USR ''Neretva 1933'' ukazali su na važnost autohtone mehkousne pastrmke, čije očuvanje predstavlja prioritet u radu ovog Udruženja. 

Kopirati
Drag cursor here to close