Kakva greška

Svjetska prvakinja u pogrešnim tenisicama

"Rojas se namjeravala natjecati u skoku u dalj nakon ovog natjecanja, s odobrenim tenisicama, kako bi se kvalificirala za Svjetsko atletsko prvenstvo u Oregonu 2022., ali ozljeda je to spriječila", stoji u priopćenju Svjetske atletike.
Sport / Ostali sportovi | 06. 07. 2022. u 11:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svjetska rekorderka u troskoku Venezuelanka Yulimar Rojas neće se na Svjetskom atletskom prvenstvu koje se krajem srpnja održava u Eugeneu natjecati u skoku u dalj nakon što je njezina kvalifikacijska ocjena od 6,93 metra proglašena nevažećom zbog neodobrenih tenisica.

Dvostruka svjetska prvakinja u troskoku premašila je kvalifikacijsku normu za skok u dalj u lipnju na atletskom mitingu u Guadalajari, ali je, prema Svjetskoj atletskoj federaciji, nosila tenisice za troskok, koje nisu dopuštene na natjecanju u skoku u dalj.

"Rojas se namjeravala natjecati u skoku u dalj nakon ovog natjecanja, s odobrenim tenisicama, kako bi se kvalificirala za Svjetsko atletsko prvenstvo u Oregonu 2022., ali ozljeda je to spriječila", stoji u priopćenju Svjetske atletike. Odobrena granica debljine potplata za cipele za skok u dalj je 20 mm, a za troskok 25 mm.

"Znamo da je ovo razočaravajuće za Yulimar Rojas i njezine obožavatelja, ali jako se veselimo gledati gospođu Rojas kako se natječe u troskoku na Svjetskom prvenstvu u Oregonu 2022. i uspijeva se kvalificirati u obje discipline sljedeće godine na Svjetskom atletskom prvenstvu u Budimpešti 2023.", priopćila je Svjetska atletska federacija.

Svjetsko prvenstvo u Eugeneu počinje 15. srpnja.

Kopirati
Drag cursor here to close