Kraj karijere

Mo Farah ide u mirovinu?

''Tijelo mora biti spremno za napore, a ja nisam više mlad i imam puno posla s tim da dođem u formu", izjavio nakon utrke Farah.
Sport / Ostali sportovi | 03. 05. 2022. u 09:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Britanska atletska zvijezda Mo Farah nakon šokantnog poraza na utrci Vitality London na 10.000 metara, koja se trčala ulicama britanske prijestolnice, izjavio je da ozbiljno razmišlja o okončanju karijere.

Četverostruki olimpijski pobjednik, koji je osvojio zlata na 5.000 i 10.000 metara na OI u Londonu i Rio de Janeiru, izgubio je od malo poznatog britanskog atletičara Ellisa Crossa, za kojim je zaostao četiri sekunde.

To je bila prva utrka za 39-godišnjeg Faraha nakon prošlogodišnjeg lipnja, kada se nije uspio plasirati na OI u Tokiju

"Izgleda da je došlo vrijeme da da suočim sa činjenicom da je došao kraj moje karijere na najvećim natjecanjima. Pokušavam biti potpuno iskren s vama i mislim da je to to. Tijelo mora biti spremno za napore, a ja nisam više mlad i imam puno posla s tim da dođem u formu", izjavio nakon utrke Farah.

On je dodao da još ni prekrižio nastup na ovogodišnjim igrama Commonwealtha i europskom prvenstvu, ali da sigurno neće nastupiti na svjetskom prvenstvu u srpnju, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close