Svečano otvaranje teniskog kompleksa

Sve je spremno za spektakl

"Teniski kompleks u parku "Ravne 2" postat će regionalni centar za pripreme vrhunskih tenisera, a koje smo Novak Đoković i ja dogovorili prije stotinjak dana", pojasnio je Osmanagić.
Sport / Ostali sportovi | 07. 07. 2022. u 10:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od 13. srpnja BiH će biti bogatija za jedan izuzetno zanimljiviji teniski kompleks koji se nalazi u Arheološko-turističkom parku Ravne 2 u Visokom. Novak Đoković jedan od najboljih tenisača svih vremena već je u nekoliko navrata dolazio upravo u Visoko, te je njegovo prijateljstvo sa Semirom Osmanagićem rezultiralo pokretanjem projekta izglednje terena koji je zvanično realiziran.

Povodom svečanog otvaranja teniskog kompleksa, budućeg Regionalnog centra za pripreme vrhunskih tenisera u parku "Ravne 2" u Visokom, danas je održana press konferencija u prostorijama Olimpijskog komiteta BiH.

Na press konferenciji su prisustvovali Semir Osmanagić, direktor Fondacije "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca" i nosilac projekta, predsjednik OK BiH Milanko Mučibabić, potpredsjednici OK BiH Izet Rađo i Marijan Kvesić, predsjednik Teniskog saveza BiH Miodrag Marković, potpredsjednici Teniskog saveza BiH Kemal Ademović i Ivan Brkić, te direktor Teniskog saveza BiH Senad Hadžimešić. Program će pored centralnog događaja, susret i meč vrhunskih teniskih profesionalaca Novaka Đokovića, Aljaža Bedenea, Ivana Dodiga i Aldina Šetkića, biti obogaćen kulturnim, muzičkim i gastronomskim sadržajem. Kompletan teniski program će biti pokriven prijenosima Sportkluba.

"Teniski kompleks u parku "Ravne 2" postat će regionalni centar za pripreme vrhunskih tenisera, a koje smo Novak Đoković i ja dogovorili prije stotinjak dana. Kada se Novak pojavio u centru Safet Zajko, tada se 200 djece prijavilo da trenira tenis u lokalnom klubu. Mi želimo da privučemo teniske zvijezde i ponudit ćemo im besplatno nekoliko dana boravka u teniskom kompleksu" naglasio je Osmanagić.

Predsjednik OK BiH prof. Milanko Mučibabić se zahvalio na ukazanom povjerenju da OK BiH bude partner ovog jedinstvenog teniskog kompleksa. Također je naglasio da OK BiH izuzetno cijeni ovaj Projekat i podržava svaki rad na promociji i unapređenju sporta i sportista, Olimpijskih vrijednosti kao i stvaranju boljih uslova kako za trenažne procese sportista, tako i organizacija i održavanja međunarodnih takmičenja i turnira. Nadalje predsjednik Mučibabić je rekao da dolazak i učešće sportskih zvijezda u tenisu i košarci, govori o značaju otvaranja ovakvog jednog kompleksa koji će biti na raspolaganju kako vrhunskim sportistima iz BiH, tako i iz regiona i šire.

Predsjednik Teniskog saveza Miodrag Marković je također govorio o učešću Teniskog saveza BiH kao partnera u projektu, te izrazio veliko zadovoljstvo što je BiH dobila mjesto za promoviranje teniskog sporta i pripremu vrhunskih tenisera. Predsjednik Marković je rekao da će Teniski savez BiH nastaviti pružati punu podršku ovom projektu u skladu sa mogućnostima Saveza.

Pored nastupa pomenutih tenisača, među prvima priliku da isprobaju teniske terene će imati kadetski reprezentativci BiH, Italije, Hrvatske, Slovenije, Sjeverne Makedonije.

Kopirati
Drag cursor here to close