Ragbi klub ''Herceg'' iz Mostara

'Šumarak skriveni' postaje prvi ragbi teren u BiH

''Bit će to jedan prelijepi spektakl kojim ćemo se odužiti našim prijateljima, sponzorima kao i institucijama na svim razinama vlasti koji su nam pomogli u ostvarenju ovog projekta'', kazao je Bljesak.info Bojan Stanić, predsjednik ragbi kluba Herceg
Sport / Ostali sportovi | 03. 10. 2019. u 12:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ragbi klub ''Herceg'' iz Mostara uskoro će svoj osmi rođendan proslaviti utakmicom na prvom ragbi terenu u BiH. Naime, u subotu 5. listopada, s početkom u 12 sati, nastupom stotinjak djece iz nekoliko ragbi klubova, kao i revijalnom utakmicom mješovitih ekipa, svečano će se otvoriti prvi ragbi teren na prostoru Bosne i Hercegovine.

''Bit će to jedan prelijepi spektakl kojim ćemo se odužiti našim prijateljima, sponzorima kao i institucijama na svim razinama vlasti koji su nam pomogli u ostvarenju ovog projekta'', kazao je Bljesak.info Bojan Stanić, predsjednik ragbi kluba Herceg.

Foto:Facebook / Ragbi klub

Kako je kazao, projekt su pored brojnih sponzora, podržali Grad Mostar, Vlada HNŽ-a i federalno Ministarstvo kulture i sporta te su na ovaj način postignuti su svi uvjeti za daljnje treniranje članova kao i napredak u radu i širenje ragbi kulture u Hercegovini.

Na otvaranju se očekuju i gosti iznenađenja i, naravno, vrhunska sportska nadmetanja djece i seniora. ''Bit će tu gosti iz raznih ragbi klubova u BiH kao i Hrvatske, Crne Gore i Slovenije. Interes za ovaj događaj pokazao je i Britanski veleposlaniku BiH Matthew Field koji je obećao da će također obući dres i pridružiti se jednoj od ekipa u mješovitoj utakmici'', kazao je Stanić.

Ragbi teren kluba ''Herceg'', Šumarak skriveni, nalazi se u Raštanima i jedini je ragbi teren u BiH kao i jedina zelena javna površina dostupna svim rekreativcima u Mostaru. Od jako lošeg terena i njegove jako loše infrastrukture napravljen je teren kojemu će se svi diviti. Rekli su, sve to rade za budućnost sporta među mlađim uzrastima i promocije zdravog života među njima.

Iako najmlađi ragbi klub u BiH, klub ''Herceg'' svojim trudom i zalaganjem je uspio doći do velikih rezultata.

Klub je osnovan 2011. godine i kroz njega je do sada prošao velik broj članova. Stanić ističe kako za sada sudjeluju na tri važna natjecanja, u Međunarodnoj Adria seven ligi, na svim natjecanjima bh. prvenstva dok također popunjavaju i redove ragbi kluba Invictus iz Dubrovnika u Hrvatskoj ligi.

Iako ragbi slovi za jedan grub i muški sport, pri ragbi klubu ''Herceg'' djeluje i ženski ragbi klub koji je osnovan prije skoro četiri godine. Nedavno je pokrenut i kampa za djecu koji za cilj ima kroz jednostavne igre upoznati djecu s ragbijem te poboljšati njihove motoričke sposobnosti.

Svojim aktivnostima Ragbi klub ''Herceg'' polako postaje klub i mjesto za djecu i mlade kojim se svi u Hercegovini mogu ponositi.

Kopirati
Drag cursor here to close