Juniorski turnir

Suana Tucaković i Li Sicheng slavili na turniru u Mostaru

Sarajka Suana je još jednom potvrdila da se radi o sjajnoj mladoj, perspektivnoj tenisačici juniorskoj prvakinji BiH. Ona je na putu do naslova u Mostaru eliminirala prvu, četvrtu i petu nositeljicu
Sport / Ostali sportovi | 12. 09. 2022. u 09:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kineski tenisač Li Sicheng i bosanskohercegovačka tenisačica Suana Tucaković, pobjednici su ITF turnira (World Tennis Tour) petog ranga
koji se proteklih tjedan dana igrao na terenima TK Mostar.

Sarajka Suana je još jednom potvrdila da se radi o sjajnoj mladoj,
perspektivnoj tenisačici juniorskoj prvakinji BiH. Ona je na putu do naslova u Mostaru eliminirala prvu, četvrtu i petu nositeljicu i to nakon što je u glavni turniru probila iz kvalifikacija. Već na startu turnira je Suana eliminirala petu nositeljicu Mirjanu Jovanović iz Srbije, nakon čega je savladala Kristinu Brasnic koja igra pod zastavom Austrije. U četvrtfinalu je prvoj nositeljici Rei Derniković iz Hrvatske prepustila tri gema, dok je najviše posla imala u polufinalu.

Nakon tri seta, Suana je prošla i Lunu Ivković iz Hrvatske. Na kraju u finalnom meču, Suana Tucaković je bila bolja od Anastasije Arsić u dva seta 6-4, 6-4.

U muškoj konkurenciji, do kraja je otišao Kinez Li Sicheng koji je u finalnom susretu tenisaču iz Rusije Ivanu Lutkinu prvom nositelju prepustio dva gema. Prethodno je u polufinalu savladao i drugog nositelja, također Rusa, Dmitryja Bessonova 6-3, 6-3.

Već ovog tjedna TK Mostar je domaćin novog turnira ovaj put se radi o trećoj kategoriji.

Kopirati
Drag cursor here to close