Službeno je

Stosur ide u mirovinu

Uoči prošlogodišnjeg Australian Opena, 38-godišnjakinja je rekla da će se fokusirati samo na parove.
Sport / Ostali sportovi | 14. 01. 2023. u 16:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivša pobjednica US Opena Australka Sam Stosur u subotu je izjavila da će se povući iz teniskog sporta nakon Australian Opena, 21 godinu nakon svog prvog nastupa u Melbourne Parku.

Uoči prošlogodišnjeg Australian Opena, 38-godišnjakinja je rekla da će se fokusirati samo na parove, javlja Hina.

Stosur je pobijedila Serenu Williams u finalu US Opena 2011., a bila je finalistica Roland Garrosa godinu dana ranije. Uživala je u većem uspjehu dok je bila partnerica drugim igračicama, osvojivši četiri Grand Slama u ženskim parovima i tri u mješovitim parovima.

"Osjećam se tako sretno i zahvalno što imam priliku završiti igranje na svom omiljenom turniru – svom domaćem turniru – pred svojim australskim navijačima, prijateljima i obitelji", napisao je Stosur u objavi na Instagramu.

"Za sada se veselim što ću posljednji put izaći na teren ispred svojih nevjerojatnih obožavatelja, koji su razlog zašto idem vani i bavim se sportom koji volim, i zadnji put uživam u ovoj prekrasnoj vožnji."

Stosur će igrati u ženskim parovima na Australian Openu od 16. do 29. siječnja zajedno s Francuskinjom Alize Cornet, kao i u mješovitim parovima sa sunarodnjakom Matthewom Ebdenom.

Kopirati
Drag cursor here to close