Nevjerojatan slučaj

Hrvatski tenisač se zaboravio prijaviti na Australian open

Gojo ili netko u njegovu taboru zaboravili su prijaviti ga za kvalifikacije na prvom Grand Slam turniru.
Sport / Ostali sportovi | 10. 01. 2023. u 11:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Marin Čilić pao je sa 17. na 18. mjesto ATP liste, Borna Ćorić skočio je s 23. na 20. mjesto, a za čak 20 pozicija napredovao je Borna Gojo, koji je sada 124. tenisač svijeta.

Tako velik skok Splićanin može zahvaliti nastupima na United kupu, koji je u nedjelju okončan trijumfom Amerikanaca (u finalu pobijedili Talijane s 4:0).

Hrvatska je, kao što znamo, u odlučujućem susretu za plasman na završni turnir poražena u Perthu od Grčke s 2:3, no Gojo se može pohvaliti da je na tom novoustanovljenom natjecanju postigao sve tri pobjede (dvije nad igračima iz Top 100). Zbog toga je nagrađen s 80 ATP bodova, a zaradio je i 130.800 američkih dolara.

A onda se dogodilo nemoguće!

U kvalifikacijama Australian Opena od Hrvata će nastupiti Tara Würth i Nino Serdarušić, ali ne i Borna Gojo. On ili netko u njegovu taboru zaboravili su prijaviti ga za kvalifikacije na prvom Grand Slam turniru sezone. Ili je prevladalo mišljenje da će mu više koristiti nastupi na Challengerima u Aziji...

Šteta, Gojo je u odličnoj formi, ali bit će još Grand Slam turnira! To se odnosi i na 17-godišnjeg Dinu Prižmića, koji zasad žari i pali na manjim turnirima. Dobivenim susretom nad Šveđaninom Karlom Fribergom (440.) sa 6:3, 6:0 osigurao je nastup u glavnom turniru Challengera u portugalskom Oeirasu (73.000 USD). Njemu je to već 21. pobjeda u posljednja 22 dvoboja!

Kopirati
Drag cursor here to close