Novinari pokušavaju naći informaciju

Što se dogodilo Schumacheru na skijaškoj stazi?

Sada se špekulira o tome koliko je staza u datom trenutku bila opasna. Prije svega zbog nedostatka snijega na pojedinim mjestima.
Sport / Ostali sportovi | 04. 12. 2023. u 17:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od trenutka nesreće koju je doživio, jako malo pravih informacija je bilo o stanju Michaela Schumachera. O oni koji su pokušali nešto reći, ponuditi medijima, vrlo brzo bi bili demantirani od strane Sabine Keh, dugogodišnje menadžerice samog Michaela.

Sada je novinar Jens Gideon s ekipom ARD-a pokušao doći do nekih novih informacija. Ovaj put s mjesta nesreće. Sada se špekulira o tome koliko je staza u datom trenutku bila opasna. Prije svega zbog nedostatka snijega na pojedinim mjestima. Gideonov kolega belgijski novinar je jasan oko toga gdje je sada 54-godišnji Nijemac pogriješio.

"Bilo je jasno da nema dovoljno snijega. Tamo se ne skija u takvoj situaciji".

Nakon toliko godina se i danas tek pretpostavlja kako je Michael skijom zakačio neki kamen ispod snijega, nakon čega je udario glavom u drugi, iako je kako kažu "Schumacher je poznavao to područje kao svoj džep".

Jens Gideon se kroz svoju prvu epizodu podcasta "Ride into the Dark" fokusira se na to kako se vodila borba za Schumacherov život i i kako je, objasnio je Gideon, "nakon borbe za njegov život počela borba za njegovo dostojanstvo".

Gideon se potom spustio i u grad Méribel. Niti jedan stanovnik ne govori o danu koji je također promijenio lokalni život.

"U gradu Méribelu nitko ne govori o nesreći - grad šuti", kaže Gideon.

Jedan instruktor skijanja ipak je rekao kako Schumacher kobnog dana "nije napravio ništa što drugi ne bi". "Samo je malo vozio po svježem snijegu", dodao je.

Schumacherov odvjetnik Felix Damm i obitelj jesu, doduše, razmišljali o tome da u danima nakon nesreće javnost obavijeste o Schumacherovom stanju, ali su odustali.

"Nije postojao pravi način da to učinimo. Jer to ne bi bio kraj i morali bi svakodnevno nastavili obaviještavati javnost o njegovu stanju", objasnio je Damm.

Kopirati
Drag cursor here to close