UFC 241

Stipe Miočić je opet UFC-ov prvak!

Ovom pobjedom Miočić je nakon godinu dana vratio naslov prvaka protiv borca koji ga je pobijedio i istaknuo kandidaturu za najvećeg borca u povijesti teške kategorije
Sport / Ostali sportovi | 18. 08. 2019. u 07:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stipe Miočić je ponovno osvojio pojas UFC prvaka teške kategorije koji je nakon duge vladavine izgubio prošle godine od Daniela Cormiera. Nokautirao je dosadašnjeg prvaka u četvrtoj rundi nakon što je jedva preživio prve tri runde.

Cormier je od početka borbe dominirao i izgledalo je da će američko-hrvatskom borcu trebati čudo da ostane u borbi nakon njegovih napada. U prvoj rundi je 40-godišnji Cormier preselio borbu u parter i tamo žestoko izmučio i izmorio Stipu. 

Dosadašnji prvak vjerojatno je kod sudaca dobio i drugu rundu, rundu koja je bila najotvorenija i u kojoj borci gotovo da se nisu branili. Izmjenjivali su se udarci na obje strane, izgledalo je da je malo jedan borac u nokdaunu, malo drugi. 

Nakon gubitka treće runde, u kojoj je u završnici Cormier dominirao i ponovno uzdrmao Stipu, bilo je jasno da Miočića u završnici borbe spašava samo nokaut. I dočekao ga je. U četvrtoj rundi je u potpunosti promijenio taktiku, udarao je Cormiera u tijelo i nakon četvrtog-petog udarca u tijelo Cormier je posustao, a Miočić ga dokrajčio serijom udaraca u glavu. 

"Umoran sam, samo želim doma", prvo je što je rekao novi prvak.

Ovom pobjedom Miočić je nakon godinu dana vratio naslov prvaka protiv borca koji ga je pobijedio i istaknuo kandidaturu za najvećeg borca u povijesti teške kategorije, prenosi Index.hr.

Ovom pobjedom Stipe je stigao do petog slavlja u borbama za titulu u teškoj kategoriji. Jednu pobjedu više ima rekorder Randy Couture.

Stipe je i tek četvrti u povijesti koji je uspio vratiti teškaški naslov. Ranije su to napravili Couture, Sylvia i Velasquez. Još ranije je postao jedini koji je u teškoj kategoriji tri puta obranio naslov.

Kopirati
Drag cursor here to close