Još jedna zanimljiva priča

Srđan Đoković: Mogli su Brena i Bobo uložiti u Novaka, ali nisu

Tenisač je više puta pričao kako je cijela obitelj u jednom trenutku ostala s 20 tisuća funti te da je odbio unosnu ponudu iz Velike Britanije.
Sport / Ostali sportovi | 05. 01. 2024. u 13:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Početak karijere Novaka Đokovića je nešto što uvijek interesira novinare. Posebno što je to u sportu kao tenis posebna priča. Bilo je ih talentiranih, onih koji su obećavali, veliki broj njih nije uspio, neki nisu imali novca, neki nisu izdržali pritisak. Roditelji Novaka Đokovića su bezbroj puta pričali o svojim počecima u svijetu tenisa, koliko je bilo teško pronaći novac za nastavak Novakove karijere. 

Čak je njegov otac Srđan jednom prilikom otkrio kako je posudio novac od kamatara. Tenisač je više puta pričao kako je cijela obitelj u jednom trenutku ostala s 20 tisuća funti te da je odbio unosnu ponudu iz Velike Britanije. Obitelj se tako se sa svim životnim i sportskim izazovima morala nositi sama.

Tako je između ostalog Srđan pričao o "ponudi" koju je imao za Lepu Brenu i Bobu Živojinovića.

"Nikola Pilić, s kojim je Novak tada bio na Akademiji, otišao je sa suprugom u Monaco i razgovarao s Philipom Zepterom o Novaku. Rekao je da je pristao pokriti troškove Novakova boravka na Akademiji, što je 300 tisuća tadašnjih maraka za četiri godine i što nam je tada bila velika pomoć. Nakon toga Philip Zepter zove Bobu, koji mu doslovno kaže: 'Novak je dobar, ali ima bolesno srce, bolesnu petu i oca s kojim je nemoguće surađivati.' Rekao mi je to direktor Zeptera u Beogradu, a potvrdit će vam i Nikola Pilić', rekao je Srđan Đoković u podcastu pod nazivom Biznis priča.

 

Kopirati
Drag cursor here to close