Vaterpolo

Srbiji drama protiv Španjolske, u obranu naslova protiv Grčke

U finalu vaterpolskog turnira na Olimpijskim igrama u Tokiju igrat će Grčka i Srbija. Grčka je u polufinalu svladala aktualne europske prvaka Mađare s 9:6, dok su Srbi u u samoj završnici svladali Furiju 10:9.
Sport / Ostali sportovi | 06. 08. 2021. u 14:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grčka je do šeste pobjede u sedmom nastupu u Tokiju stigla na svoj standardni način, sjajnom igrom u obrani, dok je u napadu vrhunski raspoložen bio Stylianos Argyropoulos s četiri pogotka. U sastavu Mađarske jedini dvostruki strijelac bio je Krisztian Manhercz.

Pobjedom protiv Mađarske Grčka je ostvarila najveći uspjeh u svojoj povijesti osiguravši prvu olimpijsku vaterpolsku medalju. Dosada joj je najveći uspjeh bilo četvrto mjesto iz Atene 2004.

Grčka će u finalu igrati protiv Srbije koja je s 10:9 bila bolja od Španjolske.

Aktualni olimpijski pobjednici sjajno su otvorili i poveli 2:0, no nakon toga Španjolci odgovaraju s četiri gola. U trećoj četvrtini imala je Španjolska i plus tri, no Srbi ipak u zadnjem periodu dolaze do preokreta i finala.

Dušan Mandić postigao je tri gola za Srbiju, po dva su dodali Strahinja Rašović i Filip Filipović, dok su Slberto Munarriz, Roger Tahull i Blai Mallarach bili dvostruki strijelci za Španjolsku.

Srbija će tako nastaviti niz osvajanja medalja na OI, 2008. u Pekingu i 2012. u Londonu je bila brončana, a 2016. u Riju zlatna.

Finale je na programu u nedjelju od 9.30 sati, dok će Mađarska i Španjolska igrati za broncu od 6.40 sati.

U nedjelju će igrati i Hrvatska i to od 4.00 sata protiv SAD-a za peto mjesto. Naime, u razigravanju poraženih četvrtfinalista Hrvatska je svladala Crnu Goru (12:10), dok su Amerikanci bili bolji od Italije (7:6).

Kopirati
Drag cursor here to close