Nakon dva finala

Debakl na OI: Barakude potopljene u četvrtfinalu!

Hrvatska nije uspjela ući u polufinale Olimpijskih igara u Tokiju, bolja je bila Mađarska. Rezultat u korist Mađara je više nego uvjerljiv (15:11).
Sport / Ostali sportovi | 04. 08. 2021. u 14:44 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija nije se uspjela plasirati u polufinale olimpijskog turnira u Tokiju, u četvrtfinalu je bolja bila Mađarska s 15-11 (2-3, 5-2, 4-3, 4-3).

Hrvatski vaterpolisti tako neće nastaviti niz osvajanja olimpijskih odličja nakon zlata u Londonu 2012. i srebra u Rio de Janeiru 2016.

Luka Bukić postigao je četiri pogotka zua Hrvatsku, Paulo Obradović dodao je dva, dok je u sastavu Mađarske Krisztian Manhercz sa sedam pogodaka iz osam udaraca.

Dvoboj protiv Mađarske dobro je počeo za Barakude, golovima Vukičevića, Bukića i Obradovića, redom s igračem više u bazenu, Hrvatska je stalno bila u prednosti u prvoj četvrtini.

Međutim, najraspoloženiji mađarski igrač Manhercz s dva je gola s igračem više početkom druge četvrtine preokrenuo rezultat, pa iako su Joković i Bukić vratili prednost Hrvatskoj, već je tada bilo vidljivo da se Mađarska diže u igri, a Hrvatska pada.

Samo je sredinom treće četvrtine (8:8) Hrvatska imala neke izglede, ali je uslijedila je nova mađarska serija od tri gola preko Manhercza, Erdelyija i Vamosa i to je do kraja bilo doista teško nadoknaditi.

Štoviše, Mađari su povećali prednost i na četiri razlike te na kraju mirno priveli dvoboj kraju.

Mađarska će tako u polufinalu igrati protiv Grčke koja je ranije u srijedu u četvrtfinalu svladala Crnu Goru sa 10-4, dok će Hrvatska u petak od 7.00 sati igrati protiv Crne Gore u razigravanju za plasman od petog do osmog mjesta.

Drugi polufinalni par čine Srbija i Španjolska, Srbija je sa 10-6 svladala Italiju, a Španjolska sa 12-8 SAD.

Kopirati
Drag cursor here to close