Ivan Marinković

Srbijanac pobjednik Balkanskog prvenstva u bodybuildingu i fitnesu u Konjicu

Najuspješniji na prvenstvu, koje je održano u muškoj i ženskoj konkurenciji u 30 različitih kategorija je Ivan Marinković iz Srbije.
Sport / Ostali sportovi | 18. 06. 2023. u 10:26 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Grad Konjic / Ivan Marinković

Grad Konjic u subotu je bio domaćin Balkanskog prvenstva u bodybuildingu i fitnesu na kojem su nastupili takmičari iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije Italije, Moldavije i Mađarske, a najuspješniji od njih bio je Ivan Marinković iz Srbije.

Natjecanje, koje je održano u kino sali Narodnog univerziteta Konjic, otvorio je Zlatan Saračević, poznati bh.sportista, olimpijac, koji je svim takmičarima poželio dobrodošlicu i ugodan boravak u Konjicu, te mnogo uspjeha u takmičenju koje se prvi put održava u ovom gradu zahvaljujući uspjesima Konjičanina Adnana Alagića, osvajača prestižnih nagrada na svjetskim i evropskim takmičenjima u bodybuildingu i fitnesu.

Najuspješniji na prvenstvu, koje je održano u muškoj i ženskoj konkurenciji u 30 različitih kategorija je Ivan Marinković iz Srbije. Marinković je apsolutni pobjednik ovog prvenstva, u kategoriji, Mr. Athletic i Mr.Bodybuilding preko 80 kg, a najboljim je proglašen i u smotri pojedinačnih pobjednika.

Predsjednik Svjetske IBFF Federacije, Duško Madžarević pohvalivši organizaciju prvenstva u Konjicu kazao je da su ovom prilikom nastupili vrhunski natjecatelji i da su nijanse odlučivale o neuspješnijim.

Organizator natjecanja Adnan Alagić zahvalio se svima koji su na bilo koji način pomogli održavanje Balkanskog prvenstva u bodybuildingu i fitnesu u Konjicu, naglašavajući značaj uspjeha bh. reprezentacije, koja je proglašena najuspješnijom ekipom natjecanja.

Alagić je uručio zahvalnice za pruženu podršku gradonačelniku Grada Konjica Osmanu Ćatiću, te predstavnicima sportskih i drugih kolektiva i udruženja i zaslužnim pojedincima, priopćeno je iz Grada Konjica.

Kopirati
Drag cursor here to close