Nije se navikao na proslave

Šokirao etapnom pobjedom pa skoro ostao bez oka

"Odmah smo otišli u bolnicu u Jesiju, gdje je bio dobro zbrinut. Imao je krvarenje u prednjem segmentu oka. Takvo krvarenje nije opasno po oko, ali je važno da ostane pod nadzorom. U ovom trenutku se osjeća bolje", istakao je dr. Daneels
Sport / Ostali sportovi | 18. 05. 2022. u 12:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nevjerojatna priča ovogodišnjeg Gira. Eritrejski biciklist Biniam Girmay pamtit će 10. etapu cijeli život. Prvi je ciljem etape duge 196 kilometara od Pescare do Jesija prošao biciklist iz Eritreje Biniam Girmay. Ovaj daroviti 22-godišnjak je tako postao prvi tamnoputi afrički koji je došao do etapne pobjede na Grand Tour utrkama, ali neće zaboraviti ni ono što je uslijedilo nakon što je ciljem prošao ispred Nizozemca Mathieua van der Poela.

Video: Girmay & Van der Poel battle | Giro d

Očito da Biniam nije navikao na uobičajne proslave pa je tako na svojoj skoro ostao bez oka. Girmay je napravio kobnu pogrešku pri otvaranju pobjedničkog pjenušca. Umjesto da uzme bocu u ruku,

Eritrejac se nagnuo nad nju i oslobodio čep koji je odmah izletio i pogodio ga u lijevo oko. S bolnom grimasom na licu i žmireći na ozlijeđeno oko nakratko je još uspio pozirati, a potom je
vrlo brzo napustio prostor za proglašenje pobjednika.

Video: 2022 Giro d’Italia | Awards Ceremony | Stage 10

"Nakon proglašenja, Girmay nije vidio na to oko", izjavio je za belgijsku televiziju Sporza dr. Piet Daneels, koji je službeni liječnik u Girmayevoj ekipi Intermarche-Wanty Gobert.

"Odmah smo otišli u bolnicu u Jesiju, gdje je bio dobro zbrinut. Imao je krvarenje u prednjem segmentu oka. Takvo krvarenje nije opasno po oko, ali je važno da ostane pod nadzorom. U ovom trenutku se osjeća bolje", istakao je dr. Daneels koji u utorak navečer nije mogao procijeniti hoće li Grimay biti u stanju u srijedu startati u 11. etapi.

Za Girmayu, koji je najistaknutiji predstavnik mladog afričkog vala biciklista, ovo je bila osma pobjeda u karijeri, pri čemu prva na Grand Touru.

"Nevjerojatno, stvaro sam zahvalan i sretan. Kontrolirali smo situaciju od samog početka. Nemam riječi za rad ekipe. Jako sam uzbuđen," kazao je 22-godišnjak.

Kopirati
Drag cursor here to close