Samra Alebić

Snaga, strast, inspiracija

Na nedavno održanom svjetskom prvenstvu u Beču Samra je ostvarila rezultat od 345 kilograma u tri discipline.
Sport / Ostali sportovi | 25. 09. 2023. u 17:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Samra Alebić nije "obična sportašica" ona je Bachelor novinarstva i studentica završene godine master studija novinarstva na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Samra je sinonim za inspiraciju i motivaciju, dokazuje da se snovi mogu ostvariti trudom i predanim radom. Njena priča nadahnjuje, a njena strast prema sportu čine je uzorom mnogima.

Dvadesetčetverogodišnja Konjičanka sa adresom u Mostaru Samra Alebić nedavno je ušla u svijet powerliftinga. Prvo natjecanje u njenoj karijeri bilo je svjetsko prvenstvo nedavno održano u Beču gdje je osvojila peto mjesto. Samrin put u svijet powerliftinga počeo je na jednom običnom treningu u teretani.

"Na prijedlog svog momka i trenera odlučila sam probati čučanj, osjećaj snage me je odmah privukao i tako je počelo moje putovanje ka svijetu powerliftinga".

Na nedavno održanom svjetskom prvenstvu u Beču Samra je ostvarila rezultat od 345 kilograma u tri discipline iako je njen treći pokušaj čučnja bio diskvalificiran zbog tehničke pogreške te joj je upisan drugi pokušaj od 155 kilograma. Samra ističe kako je ovo tek njen početak.

"Powerlifting je izuzetno izazovan sport, sve tri discipline koje on uključuje (čučanj, bench press i deadlift) zahtijevaju predanost i trud ali zahvaljujući stalnom zalaganju sve je mnogo lakše" objašnjava Samra.

Foto: PR / Certifikat

Ona se odlučila natjecati u travnju tekuće godine i već tad je počela intenzivne pripreme pod vodstvom svog trenera Kadira Keskina, a poseban izazov tijekom priprema sa kojim je se suočila bila je dijeta s obzirom da je trebala nastupiti u kategoriji do 60 kilograma i uspjela je.

Prema njenim riječima konkurencija na natjecanju u njenoj (OPEN ) kategoriji bila je velika. U njenoj kategoriji natjecale su se žene koje su imale i više od trideset godina prisjeća se i napominje kako joj je to iskustvo bilo posebno inspirativno.

"Odlazak na ovo natjecanje bio je potvrda da je powerlifting ono čime se želim nastaviti baviti u životu i ovo definitivno nije kraj priče. Sad se odmaram od proteklog takmičenja ali nastavljam trenirati. Također želim drugima prenositi svoje znanje i ljubav prema treningu", kaže Samra.

Samra svakodnevno putem društvenih mreža komunicira sa drugim djevojkama, dijeli im svoja iskustva i motivira ih da treniraju i da vode zdraviji način života. Ona inspirira druge ali i drugi istovremeno inspiriraju nju.

Nastup na powerlifting takmičenju Samra izdvaja kao jedan od najljepših trenutaka u njenom životu. "Emocije su bile pomiješane, ponos, zadovoljstvo, sreća, entuzijazam, ponosna sam na sebe i svog trenera i na sav trud koji smo zajedno uložili".

Kopirati
Drag cursor here to close