Za prvo momčadsko zlato u povijesti

Slovenci dominirali u Vikersundu

Nakon prve serije, Slovenija je imala veliku prednost 63.4 boda prednosti, a nakon šest od osam serija su bježali drugoplasiranim Nijemcima čak 106.8 bodova.
Sport / Ostali sportovi | 13. 03. 2022. u 20:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vjerojatno nikada prije reprezentacija Slovenije nije bila toliki favoriti prije jednog takmičenja kao što je to bio slučaj u Vikersundu prije momčadskog nastupa na Svjetskom prvenstvu u letovima. Svoju dominaciju su na kraju potvrdili činjenicom da su pobijedili najvećom razlikom otkad se održavaju momčadska natjecanja na SP-u u letovima.

Najslabiji let od svih osam je imao Domen Prevc koji je u svom drugom doletio na 217. metara. Od onih najboljih bio je tu onak Petera Prevca je u prvoj seriji imao 231.0 metara, Anže Lanisek u svojoj prvoj 234 metra.

Nakon te prve serije, Slovenija je imala veliku prednost 63.4 boda prednosti, a nakon šest od osam serija su bježali drugoplasiranim Nijemcima čak 106.8 bodova.

Najslabiji let od svih osam je imao Domen Prevc koji je u svom drugom doletio na 217. metara. Od onih najboljih bio je tu onak Petera Prevca je u prvoj seriji imao 231.0 metara, Anže Lanisek u svojoj prvoj 234. Nakon te prve serije, Slovenija je imala veliku prednost 63.4 boda prednosti, a nakon šest od osam serija su bježali drugoplasiranim Nijemcima čak 106.8 bodova.

U nešto zanimljivoj borbi za drugo mjesto, Njemačka je na kraju bila druga ispred domaćina Norveške. Sve eventualne dvojbe u posljednjoj je seriji riješio Karl Geiger s 238 metara, a bronca je završila oko vrata domaćih letača. Austrijanci su uoči posljednje serije bili treći, ali onda je Stefan Kraft sletio na za njega skromnih 220 metara. Na kraju je Marius Lindvik spasio Norvežane, sa svojih 228 metara.

Kopirati
Drag cursor here to close