Iza Stare gimnazije

''Skate Jam - Europski tjedan sporta #BeActive''

U subotu, 30.09.2023. godine u 12:00 na platou iza Stare gimnazije organizira se događaj 'Skate Jam''. ''Skate Jam'' će biti dan utrka, radionica i otvorenih sesija.
Sport / Ostali sportovi | 26. 09. 2023. u 19:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / SkateJam

EU info centar u Bosni i Hercegovini poziva sve zainteresirane da se u subotu, 30.09.2023. godine u 12:00 na platou iza Stare gimnazije, pridruže u obilježavanju Europskog tjedna sporta kroz događaj pod nazivom ''Skate Jam''. Naime, sve popularniji, skateboarding se može pronaći svugdje u svijetu.

Od svog početka, skateboarding je bio sinonim za slobodu, samoizražavanje i povremeno, buntovništvo protiv konvencionalnih normi. Skateboarding zajednica je izgrađena na međusobnom poštovanju, naglašava važnost samoizražavanja i preuzimanja rizika. Kao sport, skateboarding je smatran jednim od deset najboljih sportova danas. Postaje sve popularniji, unatoč svojoj reputaciji ''odbačenog'' sporta. Status olimpijskog sporta skateboarding je dobio 2016. godine, a svoju premijeru je imao na Igrama u Tokiju 2020. godine.

''''Skate Jam'' će biti dan utrka, radionica i otvorenih sesija. Pridružite nam se na adrenalinskom danu posvećenom skateboarding entuzijastima i početnicima. Naš događaj obećava ne samo natjecanje, već i izgradnju vještina i slobodnu igru u uzbudljivom poslijepodnevu'' ,pozivaju iz EU info centra.

Svake godine od 23. do 30. rujna milijuni sportskih profesionalaca, entuzijasta, stručnjaka i udruga iz cijele Europe i šire okupljaju se kako bi sudjelovali u jednoj od najvećih sportskih inicijativa na svijetu, omogućujući ljudima da surađuju na izgradnji boljeg i zdravijeg života . Europski tjedan sporta osmišljen je kako bi ljudima diljem Europe i svijeta pružio odskočnu dasku da postanu aktivni. Cilj igre je #BeActive tijekom Europskog tjedna sporta ali i ostati aktivan tijekom ostatka godine.

Kopirati
Drag cursor here to close