Popustio je

Sjevernokorejski sportaši bili su zatvoreni skoro tri godine - konačno na natjecanjima

Ranije ovog mjeseca, Sjeverna Koreja pozvala je strane golfere da sudjeluju na turniru u Pyongyangu, ali nije navela datum.
Sport / Ostali sportovi | 19. 08. 2023. u 15:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjeverna Koreja poslala je sportaše na natjecanje u tekvondu u Kazahstanu, a fotografije organizatora pokazuju prvu sjevernokorejsku delegaciju koja putuje u inozemstvo otkako su njezine granice zatvorene 2020. godine zbog pandemije Covida -19.

Prvi put nakon pandemije

Najmanje pet sjevernokorejskih sportaša, u bijelim uniformama s crvenom i plavom zastavom zemlje s crvenom i plavom zvijezdom na prednjoj strani, bilo je nazočno na natjecanju u Astani, prema fotografiji podijeljenoj na službenoj Facebook stranici događaja, piše Goal.hr.

Nijedan sportaš koji predstavlja Sjevernu Koreju nije viđen u inozemstvu od početka pandemije.

Novinske agencije Yonhap i Kyodo ranije su izvijestile da je skupina ljudi za koje se vjeruje da su sjevernokorejski sportaši prešla kopnenu granicu zemlje s Kinom u srijedu, uputivši se u Peking i odletjela u Kazahstan.
Ranije ove godine, Pjongjang se prijavio za slanje svojih sportaša na natjecanje u dizanju utega na Kubi, ali nitko od njih na kraju nije sudjelovao.

Poziv golferima

Peking je u srpnju potvrdio da se Sjeverna Koreja prijavila za ovogodišnje Azijske igre koje će se u rujnu održati u kineskom gradu Hangzhou.

Prošlog mjeseca, kineska i ruska izaslanstva na visokoj razini otputovala su u Pjongjang na službene proslave, pobudivši nadu u daljnje ublažavanje graničnih kontrola u zemlji.

Ranije ovog mjeseca, Sjeverna Koreja pozvala je strane golfere da sudjeluju na turniru u Pyongyangu, ali nije navela datum.

Kopirati
Drag cursor here to close