Na prijemu kod gradonačelnika

Sjajni uspjesi članova BK Čapljina: ''Svi smo ponosni na njih''

''Kad je klub krenuo prije 2-3 godine, krenuli smo kao rekreativna varijanta, ali evo u toj rekreaciji se pojavilo njih nekoliko''.
Sport / Ostali sportovi | 13. 07. 2022. u 13:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik grada Čapljine Smiljan Vidić danas je u svome uredu ugostio članove Biciklističkog kluba Čapljina, Dominika Šimića i Iliju Primorca koji su zadnjih mjeseci ostvarili značajne uspjehe a pod vodstvom predsjednika kluba Vedrana Pažulja.

Iako neformalno djeluje već godinama i okuplja mlade ljude, rekreativce, Biciklistički klub Čapljina službeno je registriran tek prije par godina i kao relativno mlad klub naišao je na veliki interes javnosti a članovi su ''pokupili'' i brojne uspjehe, te je cilj kluba svakako promoviranje biciklizma, zdravog i sportskog načina života, okuplja mlade ljude i promovira ljepote Čapljine.

''Svi smo ponosni na njih. Kad je klub krenuo prije 2-3 godine, krenuli smo kao rekreativna varijanta, ali evo u toj rekreaciji se pojavilo njih nekoliko. Ne bih rekao da su to samo Dominik i Ilija, pohvalio bih i Jasmina koji je vozio pustolovnu s njima, Stjepan, Grgo i svi ostali'', kazao je Vedran Pažulj, predsjednik biciklističkog kluba Čapljina.

''Vozimo već odavno, ali smo službeno krenuli prije 2-3 godine i omasovili smo se i uvijek kažem da fokus stavljamo izričito na djecu'', istaknuo je Pažulj.

Brojnim odličnim nastupima članovi Biciklističkog kluba Čapljina su ove godine predstavili naš grad u lijepom svijetlu. Dovoljno je reći da su u ovom mjesecu svaki tjedan osvojili barem po jedno odličje. Podsjetimo se, u prvom tjednu srpnja Dominik Šimić je na utrci u Sarajevu osvojio brončanu medalju a isti dan u večernjim satovima članovi biciklističkog kluba ''Čapljina'' Ilija Perić i Jasmin Topčić trijumfirali su na 17. ''Pustolovnoj utrci''.

Foto: Bljesak.info / Sjajni uspjesi članova BK Čapljina

''Ove godine imam malo manje vremena za treniranje jer studiram, zadnji uspjeh je bio pustolovna utrka. Zadnji put sam nastupao u Hrvatskoj, a to je malo zahtjevnija utrka od ovih naših i završio sam šesti. Većinom preferiram voziti maratone, dok kolega vozi olimpijske discipline koja je bolja i ako netko kao on želi u reprezentaciju, taj vid utrke će mu više pomoći'', kazao je Perić, te dodao kako se natječe u ''malo jačoj kategoriji, pa je dosta i kompetentnija, pa ne mogu uvijek završiti na postolju, ali definitivno, uvijek sam među top 10''.

Sjajan rezultat zabilježen je i u Ljubuškom. Riječ je bilo o XCO utrci na kojoj je Dominik Šimić  završio na drugom mjestu te osvojivši srebrenu medalju postao državni doprvak.

''Staza je bila zahtjevna, težak teren, kamenjar, uspon i sve ostalo''.

''Vozio sam tri kruga, krug je iznosio 5 kilometara, 2 km spuštanja, 3 km penjanja, a to sam odvozio sat i devet minuta dok mi je prvoplasirani pobjegao za dvije minute'', kazao je Šimić.

''Sudjelovali smo na biciklističkom kampu u Mostaru sa selektorom Adnanom Mekićem koji nam je pomogao da uvježbamo tehniku i to mi je mnogo pomoglo na ovom natjecanju, a također želim se zahvaliti gradonačelniku što podržava mene i moj klub u dosadašnjem radu'', dodao je Šimić.

Gradonačelnik Vidić čestitao je momcima na uspjesima i istaknuo kako će grad i dalje pružati potporu kako ovom klubu tako i svim drugim klubovima koji okupljaju mlade ljude, promoviraju sport i ime Grada.

Čapljina je oduvijek bila poznata po brojnim sportskim uspjesima koje bilježe sportaši, kako kolektivi tako i pojedinci. Naglasak je prije svega na mladim uzrastima jer nastojimo razvijati tjelesno i psihičko zdravlje naše mladosti – vodič je koji se Čapljina vodi kada je riječ o sportu.

Iz Gradskog proračuna izdvajaju se značajna novčana sredstva kako za pomoć kolektivima tako i pojedincima uz istovremeno investiranje u postojeće ili izgradnju novih sportskih objekata.

Gradonačelnik Vidić je dodao da grad Čapljina s obzirom na veličinu grada, predstavlja jedan primjer kada je pitanje ulaganje u sport, bez obzira koji, jer je interes grada da se okupljaju mladi ljudi da se bave bilo kojim sportom a naravno iz te mase uvijek izađu oni najtalentiraniji.

Kopirati
Drag cursor here to close