Tokio 2020

Sjajna mlada atletičarka Sydney McLaughlin oborila svjetski rekord

McLaughlin je u finalu trčala za 44 stotinke bolje vrijeme od starog svjetskog rekorda kojega je postavila 27. lipnja u Eugeneu...
Sport / Ostali sportovi | 04. 08. 2021. u 12:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjajna mlada američka trkačica, 21-godišnja Sydney McLaughlin osvojila je naslov olimpijske pobjednice na 400 metara s preponama, a u finalu u Tokiju postavila je novi svjetski rekord od 51.46 sekundi.

McLaughlin je u finalu trčala za 44 stotinke bolje vrijeme od starog svjetskog rekorda kojega je postavila 27. lipnja u Eugeneu, a na tako dobru utrku prisilila ju je iskusna, 10 godina starija sunarodnjakinja Dalilah Mohammad, koja je do srebra stigla s drugim najboljim vremenom svih vremena od 51.58 sekundi.

Inače, Mohammad je branila naslov olimpijske pobjednice osvojen prije pet godina u Rio de Janeiru, a i aktualna je svjetska prvakinja otprije dvije godine u Dohi kada je trčala 52.16, što je bio svjetski rekord sve do prije 38 dana.

Do bronce je stigla 21-godišnja Nizozemka Femke Bol koja je u finalu trčala europski rekord od 52.03.

McLaughlin je tako postavila treći svjetski atletski rekord u Tokiju, nakon troskokašice Yulimar Rojas i trkača na 400 metara s preponama Karsena Warholma.

Norveški uragan

Norvežanin Karsten Warholm osvojio je zlatnu medalju u trci na 400 metara s preponama i to uz novi svjetski rekord.

Warholm je istrčao utrku za 45,94 sekundi i na taj način za 0,76 sekundi popravio vlastiti svetski rekord, koji je postavio prvog srpnja u Oslu.

Nakon europskog zlata, koje je osvojio 2018. u Berlinu, europskog dvoranskog zlata, koje je uzeo 2019. u Glasgowu i svjetskog zlatnog odličja, koje je osvojio također 2019. u Dohi, Norvežanin je nastavio dominaciju i na Olimpijskm igrama.

Na Igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine Warholm je bio tek deseti.

Srebrnu medalju u Tokiju je osvojio Amerikanac Rai Benjamin, a bronca je otišla oko vrata Brazilcu Alisonu dos Santosu.

Kopirati
Drag cursor here to close