Dijamantna liga

Karsten Warholm oborio najstariji trkački rekord u atletici

Da bi stvar bila još bolja, dvostruki svjetski prvak to je napravio na domaćem terenu, na mitingu Dijamantne lige u Oslu. Warholm sad u svom vlasništvu ima sedam od 15 najbržih vremena ove discipline
Sport / Ostali sportovi | 02. 07. 2021. u 00:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Twitter / Novi svjetski rekorder Karsten Warholm

Gotovo 29 godina je odolijevao svjetski rekord Kevina Younga, u utrci na 400 metara s preponama. Trajao je taj njegov rezultat (46.78 sekunde) sve od Olimpijskih igara u Barceloni do danas.

Bio je to najdugovječniji trkački rekord, a u četvrtak ga je oborio Karsten Warholm, i to za osam stotinki (46.70).

Da bi stvar bila još bolja, dvostruki svjetski prvak to je napravio na domaćem terenu, na mitingu Dijamantne lige u Oslu. Isto tako, bio je to prvi ovosezonski nastup za ovog Norvežanina, a sad u svom vlasništvu ima sedam od 15 najbržih vremena ove discipline, piše Telegram.hr.

Nakon kratkog slavlja, a u skladu sa skandinavskim mentalitetom, okrenuo se novim izazovima, ne stvarajući previše buke oko rekorda.

"Za pobjedu u Tokiju možda ću morati istrčati novi rekord, konkurencija je jaka i svi žele zlato. Znao sam da u nogama imam mogućnosti za brzu utrku, već neko vrijeme to osjećam. No, osjećaj je jedna stvar, a ostvarenje toga je nešto sasvim drugo", poručio je Warholm.

Zanimljivo, prošlog je vikenda postavljen novi rekord i u ženskoj konkurenciji ove discipline. Sydney McLaughlin je na američkim trialsima za čak 26 sekundi oborila rekord koji je 2019. godine postavila Dalilah Muhammad.

Odlična je to najava za Olimpijske igre, a do utrka na 400 metara s preponama ostalo je nešto više od mjesec dana.

Kopirati
Drag cursor here to close