Dječaci u samom vrhu

Sjajan nastup Sport Talenta na Arena Cupu

OVo je bila sjajna najava nadolazećeg natjecanja u DFA ligi koje će za 12 dana početi s odigravanjem također na terenima Arena Sport Centra u Mostaru
Sport / Ostali sportovi | 12. 11. 2018. u 22:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarska Univerzalna Škola Sporta 'Sport Talent' iza sebe je proteklog vikenda ostavila sjajan nastup na prvom međunarodnom turniru „Arena Cup Hercegovina“ koji su zajedničkim snagama organizirali mostarski Arena Sport Centar i međugorska škola nogometa „AS“.


Sport Talent se na ovom jakom turniru predstavio u generacijama 2010 i 2011 godišta a dječaci obje generacije ostavili su sjajan dojam te dokazali kako u svom godištu trenutno nemaju premca u gradu a na regionalnoj razini su u samom vrhu.


Dječaci rođeni 2011 godine poklekli su tek u finalnom meču gdje su za dlaku bili slabiji od zagrebačkog Dinama od kojeg su tijesno poraženi 2:3. Do finala su poletarci Sport Talenta deklasirali vršnjake iz Zrinjskog i Limača u grupi s ukupnom gol razlikom 11:1, a u sjajnom polufinalnom meču nadigrali odlični Leostars iz Trebinja. Sport Talent je nakon početnog šoka ranim vodstvom Zagrepčana u finalu dodao gas i umalo poravnao i preokrenuo utakmicu, no ostalo je 3:2 za GNK Dinamo a mali Mostarci ostavili su fantastičan dojam.


Generacija dječaka rođenih 2010 godine koji nastupaju za Sport Talent već su neko vrijeme najbolja generacija u gradu i u samom vrhu u regiji što potvrđuju rezultati na turnirima, te u ligama koje se igraju na području grada i regije. Na otvaranju turnira odigrali su sjajan meč protiv GNK Dinama u kome su igrom bili i više nego ravnopravni Zagrepčanima ali su modri iskoristili mnogobrojne promašene prilike mostarskih dječaka.


U nokaut fazi Sport Talent je u ¼ finalu na penale eliminirao momčad Kamen Ivanbegovine koja je slovila za jedne od favorita u ovoj generaciji, dok su na isti način nakon dominacije u regularnom dijelu i mnoštvu promašenih prigoda ispali od čapljinskih Limača. U utakmici za treće mjesto, s očima još punih suza i tugom od nesretne eliminacije Sport Talent poražen je od AS Međugorja s 1:3.


Ovi rezultati samo su potvrda sjajnog višegodišnjeg rada ove škole čije nogometne sekcije i u starijim uzrastima (2008.godišta prvoplasirana su u HEJ ligi) i sjajna najava nadolazećeg natjecanja u DFA ligi koje će za 12 dana početi s odigravanjem također na terenima Arena Sport Centra u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close