Svjetska karate liga

Širokobriježaninu Ivanu Kvesiću izmaknula medalja u Dubaiju

U repasažu Kvesić je najprije pobijedio Kanađanina Sarmena Sinanija sa 2-0, ali za broncu izgubio od Ukrajinca Valerija Čobotara istim rezultatom.
Sport / Ostali sportovi | 19. 02. 2018. u 18:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na natjecanju Svjetske karate lige u Dubaiju najbliže odličju od hrvatskih predstavnika bili su Ivona Tubić i Širokobriježanin Ivan Kvesić, koji su izgubili završne susrete za brončanu medalju u kategorijama do 68kg, odnosno do 84kg.

Ivona Tubić (-68 kg) na startu je sudačkim preglasavanjem eliminirala Crnogorku Marinu Raković, budući da tijekom borbe nije bilo bodova. Uslijedila je pobjeda nad Kineskinjom Ling Ling Tang sa 2-1, da bi u idućem nastupu Tubić istim rezultatom izgubila od Francuskinje Alizee Agier. Budući da se Francuskinja plasirala u finale, Tubić je dobila prigodu u repasažu, koju je iskoristila pobijedivši Srpkinju Sanju Cvrkotu sa 2-0. Međutim, u završnom susretu za brončanu medalju Tubić je izgubila od Ruskinje Inge Šerozije sa 0-1.

Blizu bronci ostao je i Ivan Kvesić (-84 kg). U 1. kolu bio je slobodan, a u nastavku je svladao Srbina Uroša Mijalkovića sa 2-0, te Japanca Ryutara Aragu sa 3-2. Protiv Iranca Alija Fadakara završilo je bez pobjednika 2-2, ali Iranac je išao dalje zahvaljujući prvom osvojenom bodu. U repasažu Kvesić je najprije pobijedio Kanađanina Sarmena Sinanija sa 2-0, ali za broncu izgubio od Ukrajinca Valerija Čobotara istim rezultatom.

Ana Lenard zaustavljena je u pretposljednjoj borbi repasaža kategorije do 61kg od Španjolke Cristine Garcie Ferrer sa 4-3. Prije toga eliminirala je Makedonku Natašu Stefanovu sa 1-0, u startu natjecanja Marokanku Fatimu Erabi Zahru i Kamerunku Joelle Rosine Tchuano, ali je do repasaža stigla zbog poraza sudačkim preglasavanjem od kasnije finalistice, Srpkinje Jovane Preković,

Od ostalih Ivan Martinac (-75 kg) stigao je do 3. kola, a u drugom nastupu oprostili su se Vlatka Kiuk (kate), Stjepan Štimac (-67 kg), Enes Garibović (-75 kg) i Zvonimir Živković (-84 kg). Prvo kolo bilo je pak završno za Tomislava Stolara (kate), Moniku Berulec (-50 kg), Alessandru Hasani (-55 kg), Ivanu Bebek (-68 kg), Ana Mariju Bujas-Čelan (+68 kg), Borana Beraka (-67 kg) i Anđela Kvesića (+84 kg).

Kopirati
Drag cursor here to close