11 stotinki do postolja

VIDEO I Senzacija u Crans Montani, Muzaferija četvrta

Najbolji posao bh skijašica pravi u srednjem dijelu staze prolazeći pojedine dijelove i brzinom od 110 km/h. Spuštala je svoj zaostatak i na kraju je zamalo s postolja pomakla jednu od najboljih skijašica svijeta, Laru Gut - Behrami
Sport / Ostali sportovi | 17. 02. 2024. u 12:01 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedanaest stotinki. Toliko je ostala udaljena od postolja sjajna Elvedina Muzaferija u današnjem spustu voženom na stazi u Crans Montani. Elvedina je današnji spust završila na četvrtom mjestu sa sekundom i 22 stotinke zaostatka za pobjednicom Martom Bassino iz Italije.

Nakon prvog sektora, Elvedina je za pobjednicom kasnila 26 stotinki, između prvog i drugog sektora je izgubila jako malo, osam. Međutim, najbolji posao bh skijašica pravi u srednjem dijelu staze prolazeći pojedine dijelove i brzinom od 110 km/h. Spuštala je svoj zaostatak i na kraju je zamalo s postolja pomakla jednu od najboljih skijašica svijeta, Laru Gut - Behrami koja je osvojila treće mjesto s vremenom 1:27.95. Elvedina je u cilju imala vrijeme 1:28.06. Njen ulazak u cilj "šokirao" i najbolje tri skijašice dana, što se mog vidjeti na snimku. 

Video: Vožnja Elvedine Muzaferije u Crans Montani 

Najbolji rezultat ikada kada je u pitanju bosanskohercegovačko skijanje, najveća senzacija ove sezone u Svjetskom kupu uopće.

Posebnu težinu ovaj rezultat ima kada se zna da je ostvaren u skijaškoj Formuli 1, spustu. Marta Bassino je slavila s 1:26.84, dok je druga bila njena zemljakinja Federica Brignone.

Kopirati
Drag cursor here to close