Spust u Crans Montani

Još jedan dobar nastup Elvedine Muzaferije

Ono što je današnju utrku učinilo posebno zanimljivom, jeste podatak da je čak 15 skijašica bilo sa zaostatkom ispod jedne sekunde.
Sport / Ostali sportovi | 16. 02. 2024. u 14:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Elvedina Muzaferija nastavlja s dobrim nastupima u brzim disciplinama Svjetskog kupa. Danas su skijašice vozile šesti spust sezone na stazi
Mont Lachaux u kultnom skijalištu Crans Montani. Danas je Muzaferija startala kao 35. te je na kraju osvojila 18. mjesto s sekundom i deset stotinki zaostatka za pobjednicom Larom Gut - Behrami.

Švicarska skijašica je slavila u vremenu 1:19.11, dok su drugo mjesto podijelile Jasmine Flury i Cornelia Huetter s identičnim zaostatkom (+0.21). Ono što je današnju utrku učinilo posebno zanimljivom, jeste podatak da je čak 15 skijašica bilo sa zaostatkom ispod jedne sekunde.

U nekim drugim situacijama zaostatak koji je imala Muzaferija bi vrlo vjerojatno bio dovoljan za plasman među 15 najboljih skijašica. Jer u Cortini je Muzaferija za pobjednicom kasnila sekundi i 83 stotinke. Ukupno je do sada Elvedina osvojila 19 bodova u spustu, odnosno jedan manje u superveleslalomu.

Također, prije nekoliko dana je ostvarila prvu pobjedu u karijeri u Europskom kupu u spustu u Crans Montani. Elvedinu već sutra na istoj stazi očekuje drugi spust, dok će u nedjelju voziti superveleslalom.

Kopirati
Drag cursor here to close