Potrebna je pomoć

Selver Mahmić odustao od nastupa zbog bolesnog sina

Omar je nedavno imao dvije operacije nakon kojih su iscrpljene sve mogućnosti njegovog liječenja u Bosni i Hercegovini.
Sport / Ostali sportovi | 24. 11. 2023. u 10:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Selver Mahmić je trebao biti jedan od boraca koji će nastupiti na FNC 14 priredbi u Sarajevu, ali je na kraju iz privatnih razloga odustao.
Nažalost, bosanskohercegovački MMA borac podijelio je s javnošću tužne vijesti i apel za pomoć u liječenju njegovog sina Omara, kojem je dijagnosticiran tumor.

Njegov sin Omar ima tumor te je već prošao niz operacija, neophodnih pretraga i nalaza, a ustanovljeno je da hitno treba početi primati kemoterapije koje će koštati do 40.000 dolara. Roditelji su u kratkom vremenskom roku na pretrage potrošili preko 5000 eura, a sada trebaju pomoć.

Situacija je hitna, neophodno je brzo reagirati, roditelji su poslali uzorak PH na analizu, pa će za liječenje biti neophodna i veća sredstva. Omar je nedavno imao dvije operacije nakon kojih su iscrpljene sve mogućnosti njegovog liječenja u Bosni i Hercegovini.

"Nastavak liječenja je nužno nastaviti u Istanbulu gdje se Omar trenutno i nalazi sa svojom obitelji. Potrebna je brza reakcija svih nas jer se radi o izrazito agresivnom tumoru i doslovno je svaki sat bitan", objavio je FNC, koji je za kratko vrijeme izrastao u najozbiljniju regionalnu borilačku organizaciju. 

Iz FNC-a su saopćili i kako će Mahmiću već danas uplatiti honorar za meč koji je trebao imati u Zetri, iako se na kraju neće boriti.

Kopirati
Drag cursor here to close