Iako je prošao bez ozljeda

Schumacher preskače današnju utrku

"Ne želimo riskirati, imamo za dva tjedna Australiju pe je bolje da se fokusiramo na tu utrku, da budemo u Melbourneu što bolji" istakao je šef momčadi, Guenther Steiner.
Sport / Ostali sportovi | 27. 03. 2022. u 10:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mick Schumacher neće nastupiti na VN Saudijske Arabije. Mladi Nijemac je u kvalifikacijama doživio tešku nesreću, nakon koje je prvo prebačen u improvizirani medicinski centar na stazi, a nedugo nakon toga helikopterom u vojnu bolnicu Kralja Fahada. S obzirom na težinu nesreće, stanje bolida, situacija nije izgledala nimalo ugodno, međutim prilikom prebacivanja Micka kamermani su uspjeli uhvatiti kadrove koji su potvrdili da je vozač Haasa prošao bez težih ozljeda.

Kasnije su iz momčadi u objavi na twitteru potvrdili da unatoč tome Schumacher neće nastupiti u utrci. Iako Haas na raspolaganju ima rezervnog vozača, Pietro Fittipaldi ipak ovaj vikend neće nastupiti. To znači da će Haas imati samo jedan bolid na stazi, onaj Kevina Magnussena koji je završio na prvo mjestu.

"On nema vidljivih ozljeda, ali su ga zadržali kako bi obavili dodatne pretrage i uvjerili se kako nema nikakvih ozljeda uzrokovanih silom udarca.Izgleda kao da je prešao preko rubnika i izgubio kontrolu nad bolidom. Čini se kako nije bilo nekakvih kvarova ili lomova na bolidu prije gubitka kontrole. Izgubili smo sve podatke u trenutku udarca. Nismo imali ni kontakt s njime niti podatke, sve se srušilo. Toliko je silovit udarac bio. Ne želimo riskirati, imamo za dva tjedna Australiju pe je bolje da se fokusiramo na tu utrku, da budemo u Melbourneu što bolji" istakao je šef momčadi, Guenther Steiner.

Par sati kasnije, Haas je objavio informaciju kako je Mick pušten iz bolnice, da se vratio u hotel, a sa Schumacher se fanovima i prijateljima obratio preko twittera.

Kopirati
Drag cursor here to close