Kvalifikacije su potrajale

Perez prvi, teška nesreća Micka Schumachera

U prvi mah situacija nije izgledala dobro, ali se Mick izvukao iz bolida, kasnije smo ga vidjeli prije samog ulaska u helikopter koji ga je prebacio u bolnicu. Pauza je poprilično potrajala skoro više od 45 minuta.
Sport / Ostali sportovi | 26. 03. 2022. u 20:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sjeni teške nesreće Micka Schumachera, prošle su kvalifikacije za VN Saudijske Arabije. Najbolje vrijeme je imao Sergio Perez u Red Bullu ispred Ferrarijevog dvojca Charlesa Leclerca i Carlosa Sainza. Do svog prvog pole positiona u karijeri, Perez je došao u vremenu 1:28.200, 25 tisućinki ispred Leclerca. Sainz koji je u jednom trenutku Q3 bio ispred Leclerca nakon prvih brzih krugova na kraju je ostao na 0.202 sekunde zaostatka.

Max Verstapen se na kraju morao zadovoljiti četvrtim mjestom. U ostatku poretka su se našli Esteban Ocon, George Russell, Fernando Alonso, Valtteri Bottas, Pierre Gasly i Kevin Magnussen.

Lewis Hamilton je totalno podbacio, nije imao brzinu u prvom dijelu kvalifikacija pa je na kraju završio na 16. mjestu. Ovo je prvi puta nakon VN Brazila 2017. da je Hamilton zapeo u Q1, ali tada je imao kvar na motoru zbog kojega je odvozio samo dva kruga.

Iza njega su ostali Alexander Albon, Nico Hülkenberg, Nicholas Latifi i Yuki Tsunoda. Latifi je izazvao prvi prekid, nakon što se razbio u zavoju broj 13. Međutim, kvalifikacije su nastavljene pet minuta kasnije.

Puno teža je situacija bila nakon izlijetanja Micka Schumachera. Po izlasku iz zavoja deseta, Mick je išao jače preko rubnika, izgubio je zadnji kraj bolida i onda bočno žesto udario u zaštitnu ogradu. Udarac je bio toliko jak da ga je odbacio do izlaska iz zavoja 12

Video: Acidente Mick Schumacher Jeddah 

Bolid je bio poprilično oštečen, tek kasnije se prilikom sklanjanja sa staze bukvalno raspao na dva dijela. U prvi mah situacija nije izgledala dobro, ali se Mick izvukao iz bolida, kasnije smo ga vidjeli prije samog ulaska u helikopter koji ga je prebacio u bolnicu. Pauza je poprilično potrajala skoro više od 45 minuta.

Kopirati
Drag cursor here to close