16-0

Šah: Kasparov opet maksimalno

Na otvaranju simultanke potvrđena je vijest o održavanju najjačeg svjetskog šahovskog turnira u 2019. godini u Hrvatskoj.
Sport / Ostali sportovi | 30. 12. 2018. u 13:13 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu projekta „Šah uz školu“, a pod pokroviteljstvom Gradske skupštine Grada Zagreba, u Kristalnoj dvorani zagrebačkoga hotela „Westin“ nekadašnji svjetski šahovski prvak, legendarni Gari Kasparov odigrao je simultanku protiv šesnaestorice protivnika i opet ostvario maksimalan omjer od 16-0.

Miroslav Ćiro Blažević ni ovog puta nije uspio pružiti jači otpor, baš kao ni košarkaš Franjo Arapović. No, zato su Ivan Dorian Molnar i mladi Lovre Mahečić zadali Kasparovu mnogo briga, koje je on uspio riješiti tek nakon neuobičajeno dugog razmišljanja.

Preko 150 učenika iz hrvatskih osnovnih škola, pa čak i iz Slovenije sudjelovalo je na turniru „Šah uz školu“, a pobjednici su dobili priliku da odmjere snage s nekadašnjim svjetskim prvakom, prenosi Hina.

Na otvaranju simultanke potvrđena je vijest o održavanju najjačeg svjetskog šahovskog turnira u 2019. godini u Hrvatskoj. Na turniru „Top 12“ sudjelovat će najbolji svjetski šahisti predvođeni svjetskim prvakom Magnusom Carlsenom.

Kopirati
Drag cursor here to close