Veliko iznenađenje u Parizu

Safiullin šokirao Alcaraza

U prvom kolu dvoranskog turnira u Parizu, Safiullin je sredio Carlosa Alcaraza u dva seta 6-3, 6-4. Nakon što je u svakom setu nadoknadio brek zaostatka.
Sport / Ostali sportovi | 31. 10. 2023. u 23:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Što se događa s Carlosom Alcarazom? Teško je procijeniti, ali brojke kažu da nakon trijumfa u Wimbledonu nije osvojio više niti jedan turnir. Posljednje finale bilo je ono u Cincinnatiju. Imao je problema s ozljedom, slabijom formom. Čekao se njegov nastup u Parizu, a onda je uslijedio šok. Poraz u prvom kolu.

Roman Safiullin je ostvario najveću pobjedu u svojoj karijeri. U prvom kolu dvoranskog turnira u Parizu, Safiullin je sredio Carlosa Alcaraza u dva seta 6-3, 6-4. Nakon što je u svakom setu nadoknadio brek zaostatka. U prvom je odmah u narednom gemu vratio svoj izgubljeni servis. U drugom je hvatao 1-3.

"U kvalifikacijama nisam igrao ovakav tenis, međutim, kada igrate protiv igrača koji su među deset ili dvadeset najboljih na svijetu, onda morate igrati puno bolje. Ja sam uspio. Znam da Carlos nije sretan, ali njega nije lako pobijediti čak i ako nije u najboljoj formi", rekao je nakon meča Safiullin.

Alcaraz, koji je bio prisiljen povući se iz Basela zbog problema s lijevim stopalom i donjim dijelom leđa, igrao je svoj prvi meč nakon poraza od Grigora Dimitrova prije 20 dana u šesnaestini finala Šangaja. Večerašnji poraz je zadao jak udarac njegovim ambicijama da završi na prvom mjestu ATP rang liste na kraju godine.

Kopirati
Drag cursor here to close