Problemi s ozljedama

Alcaraz otkazao Basel

Najmlađi broj jedan u povijesti Toura objavio je da ima problema s upalom lijevog stopala te s glutealnim mišićima.
Sport / Ostali sportovi | 19. 10. 2023. u 11:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon Wimbledona, Carlos Alcaraz nije pravi to je definitivno. U ovom dijelu sezone nije osvojio niti jedan turnir. Igrao je finale Cincinnatija i to je bilo sve. U Torontu četvrtfinale, US Open polufinale, Peking polufinale, Šangaj osmina finala. To su bili njegovi rezultati. Imao je problema s ozljedama i još uvijek ih ima.

Sada je odustao od nastupa na ATP 500 turniru u Baselu koji počinje u ponedjeljak. Razlog nije jedna nego čak dvije ozljede koje su Španjolcu u pitanje dovele i sve preostale turnire ove sezone.

Najmlađi broj jedan u povijesti Toura objavio je da ima problema s upalom lijevog stopala te s glutealnim mišićima. Zbog toga će ga u glavnom ždrijebu zamijeniti 38-godišnji Stan Wawrinka, čija pozivnica pak odlazi u ruke još jednog domaćeg igrača Leandra Riedija.

Što se Alcaraza tiče, tek treba vidjeti hoće li se uspjeti oporaviti za posljednji Masters 1000 turnir u Parizu, a onda i za ATP Finale u Torinu. Budući da na Race ljestvici za Novakom Đokovićem zaostaje za točno 500 bodova, eventualnim osvajanjem Basela mogao je uhvatiti priključak, a ovako će propustiti veliku priliku.

Što se Đokovića tiče, on je prije Torina prijavio samo Pariz, a onda ga čeka lov na osmu “jedinicu” na kraju sezone.

Kopirati
Drag cursor here to close