Novogodišnja turneja

Ryoyu slavio i u Garmischu, Eisenbichler nema sreće

Kobayashi (22) je nastavio sa senzacionalnim nizom pobjeda na startu sezone.
Sport / Ostali sportovi | 01. 01. 2019. u 17:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ryoyu Kobayashi nastavlja skakati i pobjeđivati na Novogodišnjoj turneji. U Garmisch-Partenkirchenu, Ryoyu je opet bio bolji od ljubimca domaćih navijača Markusa Eisenbichlera koji je opet završio kao drugi.

Ryoyu je nakon prve serije bio vodeći ali je njegova prednost u odnosu na Eisenbichlera bila tek 0.2 boda. Japanac je skočio 136.5 što mu je bilo dovoljno za 129.5 bodova, dok je Eisenbichler bio metar i pol duži, ali je imao za nijansu slabije ocjene. S obzirom na to da je Dawid Kubacki bio na trećem sa 133.5 metara i 122.7 bodova, bilo je jasno kako će u drugoj seriji glavnu riječ voditi Ryoyu i Markus.

U nastavku natjecanja, branitelj naslova Kamil Stoch koji je napokon ponudio jedan dobar skok, pa je sa 134 metra napravio pomak za deset mjesta u odnosu na prvu seriju. Poljak je čuvao prvo mjesto sve do skoka Romana Koudelke. Čeh je danas bio u odličnom ritmu pa je skokovima od 133. metra, odnosno 134.5 došao na kraju na četvrto mjesto. Vrlo dobar je bio jedan drugi Poljak, Dawid Kubacki koji je s ukupnih 256.3 boda završio na najnižoj stepenici pobjedničkog postolja.

Eisenbichler je opet imao kraći skok u drugoj seriji za tri metra, pa je na kraju ostao kratak za skoro dva boda (1.9) za pobjednikom. Zanimljivo, u obe serije Eisenbichler je imao duže skokove od Kobayashija, ali je Ryoyu zbog bolje tehnike sakupio više bodova.

U ukupnom poretku Kobayashi ima 548.9 bodova, Eisenbicheler 546.6, dok je na trećem mjestu Kubacki s 526 bodova. Jasno je kako će se između Japanca i Nijemca voditi borba do samoga kraja.

Kopirati
Drag cursor here to close