Nakon izgubljenog prvog seta

Rublev: Prisjetio sam se meča s US Opena 2020. godine

Znao sam da se moram boriti za svaki poen. Tie break u trećem setu je bio posebna priča.Sve je postajalo teže i teže. Na kraju sam uspio" rekao je Rublev.
Sport / Ostali sportovi | 14. 11. 2022. u 17:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vrhunski meč. I ono što je najvažnije prvi je u ovoj skupini, pa poraz nije toliko tragičan. Barem iz ugla Daniila Medvedeva. Za kojeg ovo nije bila dobra godina. U kojoj je osvojio samo dva turnira. Dva manje od Rubleva. Koji je odigrao svoj najbolji meč sezone.

Iako je vrlo lako mogao posao završiti u dva seta, ali ni ovakvoj pobjedi se ne treba gledati u zube. Rublev je imao veliku prednost u prvom setu, rani break koji je "vukao" do 5-2, a onda je Medvedev polako krenuo da se vraća. I uspio je doći na 5-5. kod 6-5, Rublev je imao dvije set lopte, kasnije u tie breaku pet.

Niti jednu nije iskoristio. Da stvar bude po Rubleva linijski suci su jako loše reagirali dva puta. Medvedev je dobio tie break 9-7 i činilo se kako je Andrey s druge strane dobro uzdrman. Međutim, dogodilo se suprotno. Rublev je podigao nivo svoje igre, Medvedev je nekako potonuo, s četiri dvostruke je zaključio set i Rublev je izjednačio. Što se meč bližio kraju, to su obojica igrala sve bolje.

Na kraju je smo u ovom trećem setu vidjeli nekoliko vrhunskih poena. Dugih izmjena (jedna s 37 poena) i sjajnu završnicu u tie breaku. U kojem je Medvedev spasio tri meč lopte na 3-6, pa još jednu na 6-7, ali je Rublev iskoristio petu za 9-7. Za konačnih 6-7(7), 6-3, 7-6(7).

"Nekako sam razmišljao o meču koji smo igrali 2020. godine na US Openu, u četvrtfinalu kada sam također ispustio veliku prednost u tie breaku. Tada sam se raspao nakon izgubljenog prvog seta. Sada sam razmišljao o tome kako moram nastaviti igrati i kako moram nešto promijeniti u svojoj igri. Znao sam da se moram boriti za svaki poen. Tie break u trećem setu je bio posebna priča.Sve je postajalo teže i teže. Na kraju sam uspio" rekao je Rublev.

Kopirati
Drag cursor here to close