Izbacila Sabalenku

Roland Garros: Muchova prva finalistica

Za 26-godišnju Muchovu ovo će biti prvi nastup u finalu nekog "grand slam" turnira u karijeri, a do njega je stigla velikim preokretom u trećem setu.
Sport / Ostali sportovi | 08. 06. 2023. u 18:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Češka tenisačica Karolina Muchova prva je finalistica ovogodišnjeg Roland Garrosa, ona je u polufinalu nakon tri sata i 13 minuta igre svladala drugu nositeljicu Arinu Sabalenku sa 7-6 (5), 6-7 (5), 7-5.

Za 26-godišnju Muchovu ovo će biti prvi nastup u finalu nekog "grand slam" turnira u karijeri, a do njega je stigla velikim preokretom u trećem setu.

Sabalenka je u odlučujućoj dionici povela sa 5-2 i imala meč-loptu na servis Muchove, no Čehinja je uspjela spasiti taj gem, a zatim osvojiiti i preostale četiri igre za najveću pobjedu u dosadašnjoj karijeri.

Muchova, koja je do Roland Garrosa bila 43. igračica svijeta, u prethodna četiri dolaska u Roland Garros nikada nje prošla dalje od 3. kola, a u subotu će igrati protiv braniteljice naslova i prve igračice svijeta Poljakinje Ige Šwiatek i Brazilke Beatriz Haddad Maie.

S druge strane, 25-godišnjoj Sabalenki ovo je bio peti nastup u polufinalu nekog "grand slam" turnira, prvi u Roland Garrosu, ali i četvrti poraz. Jedini put je ovu prepreku prošla početkom ove godine u Melbourneu na putu ka osvajanju Australian Opena, ali niti to iskustvo joj nije pomoglo u završnici dvoboja protiv Muchove, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close