Izgleda ništa od singla

Roger trenira ali koljeno diktira uvjete

"Odlučit ćemo u posljednjem trenutku jer iako je Roger trenirao nekoliko dana, tek treba vidjeti kako se osjeća i kako podnosi napore", kaže Rogerov kondicijski trener.
Sport / Ostali sportovi | 20. 09. 2022. u 22:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Velika je gužva u Londonu, gdje se od petka od nedelje igraju mečevi Laver Cupa. Okršaja najboljih europskih i svjetskih igrača koji iz godinu u godinu privlači veliku pažnju ljubitelja tenisa. Međutim, ono što se događa ove godine će se teško moći mjeriti sa svim prethodnim, vjerojatno i budućim okupljanjima najboljih svjetskih tenisača. Nakon jako dugo vremena, na jednom mjestu su Roger Federer, Novak Đoković, Rafael Nadal. Zvanično za Federera će ovo biti posljednji meč u karijeri. Karte rastu vrtoglavo, ali kako stvari stoje, Roger će samo igrati dubl, odnosno parove.

Problematično koljeno ne dozvoljava singl. Federer je doputovao u London, trenirao je u O2 Areni s Stefanosom Tsitsipasom. Još uvijek je sve otvoreno, barem tako kaže Federerov kondicijski trener Pierre Paganini, koji je čak doveo u pitanje igranje Lever Cupa. Spektakl bi time naravno propao:

"Odlučit ćemo u posljednjem trenutku jer iako je Roger trenirao nekoliko dana, tek treba vidjeti kako se osjeća i kako podnosi napore. Svi smo jako uzbuđeni zbog turnira u Londonu, a nadamo se da će publika imati priliku pozdraviti ga posljednji put kao igrača.

Otkrio je i još jedan zanimljivi detalj, Paganini:
" Još u srpnju smo znali da je gotovo! Pokušali smo kombinacijom različitih elemenata u treningu produžiti Rogerovu karijeru, ali nije išlo" pojasnio je kondicijski trener tenisača, koji je osvojio 20 Grand Slam naslova, a u izjavi za NBC i Federer je potvrdio da povratak više nije moguć.

" Definitivno sam završio s profesionalnim igranjem tenisa i ne planiram izaći iz mirovine u budućnosti", izjavio je 41-godišnji Švicarac, koji je proveo 310 tjedana na prvom mjestu ATP ljestvice, a osvojio ukupno 103 turnira u pojedinačnoj konkurenciji.

Kopirati
Drag cursor here to close