Prvi put u karijeri

Roger slavi rođendan bez rankinga

Top 10 barijeru probio je u svibnju 2002. godine i više se nije osvrtao. Te 2002. godine je krenuo naslovom u Sydneyu, savladao je Chelu u dva seta, nakon čega je igrao finale Milana, Miamija...
Sport / Ostali sportovi | 08. 08. 2022. u 13:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Roger Federer danas slavi svoj 41. rođendan. Prvi put u posljednjih 25 godina kao tenisač koji nema ranking.Švicarac nije odigrao meč od lanjskog Wimbledona, a u više od godinu dana izgubio je sve bodove na ATP ljestvici ostavši bez plasmana prvi put od 1997. godine kada je osvojio prve bodove kao 16-godišnjak nakon poraza u kvalifikacijama turnira u Gstaadu.

Federer je nakon turnira u švicarskim Alpama zaigrao na nizu ITF Futures turnira gdje je ostvario osam pobjeda probivši se među 800 najboljih igrača na svijetu.

Dvije godine kasnije prvi put je ušao u top 100, a u veljači 2001. godine ubacio se među dvadeset najboljih igrača svijeta. Pažnju na sebe je skrenuo pobjedom nad nepobjedivim Peteom Samprasom u osmini finala Wimbledona.

Top 10 barijeru probio je u svibnju 2002. godine i više se nije osvrtao. Te 2002. godine je krenuo naslovom u Sydneyu, savladao je Chelu u dva seta, nakon čega je igrao finale Milana, Miamija. Drugu titulu te godine je uzeo u Hamburgu na zemlji, pa je dodao krajem godine još jednu u dvorani, u Beču.

Još uvijek nije poznato kada će se vratiti na ATP Tour, no izvjesno jest da će zaigrati na Laver Cupu čiji je organizator, krajem rujna. Špekulira se da bi u listopadu mogao sudjelovati na turniru u rodnom Baselu.

Kopirati
Drag cursor here to close