Dingospo i pantera

Roger Federer i Serena Williams dobitnici prestižne nagrade Laureus

Federer je za sportaša godine proglašen 2005., 2006., 2007. i 2008, a sada je tim odlikovanjima dodao i nova dva.
Sport / Ostali sportovi | 28. 02. 2018. u 00:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Laureus fondacija dodijelila je prestižne sportske nagrade, a za najboljeg sportaša i sportašicu proglašeni su Roger Federer i Serena Williams.

Švicarski tenisač je pored nagrade za najboljeg sportaša godine, odlikovan i za najboljeg povratnika godine. Federer je tako kompletirao kolekciju prestižnih nagrada i sada ih ukupno ima šest. On je za sportaša godine proglašen 2005., 2006., 2007. i 2008, a sada je tim odlikovanjima dodao i nova dva. Federer je novim trofejima pretekao i sprintersku legendu Usaina Bolta.

Nagradu Švicarcu uručio je legendarni Boris Becker.

Američka tenisačica Serena Williams je na dodjeli prestižnih priznanja u Monacu po četvrti put u karijeri nagrađena za sportašicu godine. Do sada je najboljom proglašavana 2003., 2010. i 2016. godine.


Za najbolji sportski trenutak proglašen je čin nakon avionske nesreće koja se dogodila nogometnom klubu Chapecoense, kada im je bez finalne borbe pred koju se nesreća dogodila, dodijeljen pehar namijenjen osvajaču Copa Sudamericana.

Bila je to 19. dodjela „Laureus World Sport Awards“, a ovaj put je na Côte d‘Azur bilo iznimno hladno - jedva dva stupnja.

Moderator svčanosti u centru „Sporting Monte-Carlo“ bio je glumac Benedict Cumberbatch.

Kopirati
Drag cursor here to close