Nije lagao?

Rodgers pokupio koronu, tvrdio da je imun

"Tada se vodio lov na vještice u ligi, osjećao sam neki pritisak jer sam morao iznositi informacija o svom zdravlju u javnosti što ne volim", pojasnio je Aaron Rodgers.
Sport / Ostali sportovi | 06. 11. 2021. u 12:33 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedan od najboljih quarterbackova u historiji NFL-a i lider Green Bay Packersa Aaron Rodgers (37) izazvao je pravi COVID skandal u američkom fudbalu.

Naime, Rodgers će u nedjelju propustiti derbi protiv Kansas City Chiefsa jer je pozitivan na koronavirus, a u narednih 10 dana neće se moći vratiti treninzima ni u slučaju da nema simptome. Problem leži u činjenici što je Rodgers tvrdio je cijepljen međutim, kako sada stvari stoje prema nezvaničnim informacijama on podizao nivo antitijela na homeopatskim tretmanima.

Zahtijevao je tada od lige da dobije isti status kao i cijepljeni igrači, a nakon toga su mu omogućene privilegije i prava koja imaju oni pa se tako pojavljivao bez maske na konferencijama za medije te je govorio kako neće osuđivati one koji se ne cijepe protiv COVID-a.

 Međutim, par mjeseci kasnije situacija je potpuno drugačija.

"Tada se vodio lov na vještice u ligi, osjećao sam neki pritisak jer sam morao iznositi informacija o svom zdravlju u javnosti što ne volim. U to vrijeme, moj plan je bio da kažem da sam imun na COVID 19. Nije to bila laž, to je bila istina. Da su me pitali da dodatno pojasnim to što sam rekao da sam imun, odgovorio bih na sljedeći način: "Vidite, nisam neki antivakser niti čovjek koji vjeruje u ravnu Zemlju, čovjek sam koji kritički promišlja", pojasnio je Rodgers u prvom pojavljivanju u medijima nakon što se saznalo da je pozitivan.

"Marširam u ritmu vlastitog bubnja. Snažno vjerujem u tjelesnu autonomiju i sposobnost da donosite odluke za svoje tijelo, a ne da morate pristati na neku probuđenu kulturu ili ludu grupu pojedinaca koji kažu da morate nešto učiniti" kaže legendarni QB Packersa. Kako je objasnio u svom izlaganju on je alergičan na sastojak mRNA cjepiva, što ga je spriječilo da bude cijepljen injekcijama Moderne i Pfizera. Također je odustao i od cjepiva Johnson & Johnson bojeći se zgrušavanja. I nije bilo samo to.

"Prema mojim saznanjima, nije bilo dugoročnih studija o sterilitetu ili plodnosti u vezi s cjepivima, tako da je to definitivno bilo nešto zbog čega sam bio zabrinut".

U intervjuu, koji je trajao više od 45 minuta, Rodgers je osudio medije zbog onoga što smatra nepravednim etiketiranjem necijepljenih ljudi diljem zemlje, te je objasnio kako se trenutačno liječi.

"Donio sam odluku na temelju onoga što je najbolje za moje tijelo. Uzimao sam monoklonska antitijela, ivermektin, cink, vitamin C i D, HCQ (hidroksiklorokin)... i osjećam se prilično nevjerojatno" pojasnio je Rodgers koji se već sada našao na udaru medija, dijela navijača.

Prema trenutačnim pravilima vodstvo NFL-a ne traži od igrača da budu cijepljeni, ali na nekim stadionima nije moguće igrati ako niste cijepljeni zbog lokalnih pravila. Na stadionu Packersa možete.

Kopirati
Drag cursor here to close