To je Marcelo Rios

Rios: Tenis je dosadan, to je kao gledanje kriketa

"Tenis je uvijek imao restrikcije. Psuješ, kazne te; baciš reket, nova kazna. Na konferencijama za medije nisi mogao da pričaš loše o bilo kome. Na Wimbledonu si obučen u bijelo i ne ličiš ni na što", govori Rios u svom stilu.
Sport / Ostali sportovi | 23. 03. 2023. u 18:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pregazio trenera, suprugu skoro ubio, El Chino je bio broj jedan na svijetu. Njegov način života, njegov stil tenisa, sve je nekako bilo posebno. Baš kao što su i njegove izjave. Zato i ova posljednja o Novaku Đokoviću i Rogeru Federeru ne bi trebala nikoga iznenaditi.

"Federer po meni nije tip igrača kojeg kad vidite kažete, "kako je uzbudljivo". Dopada mi se kako igra, jer to radi s neviđenom lakoćom, veoma je inteligentan na terenu, veoma dobar. Ali on nije Kyrgios, Fognini koje dok gledate čekate da naprave zbrku, nered. To je daleko interesantnije. Ni Novak mi na terenu ne djeluje tako zabavno", kaže u svom stilu Rios pa nastavlja.

"Tenis je uvijek imao restrikcije. Psuješ, kazne te; baciš reket, nova kazna. Na konferencijama za medije nisi mogao da pričaš loše o bilo kome. Na Wimbledonu si obučen u bijelo i ne ličiš ni na što. Tenis je dosadan, to je kao gledanje kriketa. I onda se pojavi momak kao Kyrgios i donese revoluciju. Puni stadione, on je spektakl. I mene su smatrali "pogrešnim". Privlačio sam pažnju bacanjem reketa, ili psovkama. Ljudi se zabavljali", dodao je Rios.

Kopirati
Drag cursor here to close