Nakon nesreće u zavoju broj tri

Ricciardo slomio ruku na Zandvoortu

Vidjelo se po izlasku iz bolida kako Daniel ima problema, kako se drži za zglob lijeve ruke. Završio je u bolnici na dodatnim pretragama gdje je ustanovljeno puknuće metakarpalne kosti lijeve ruke.
Sport / Ostali sportovi | 26. 08. 2023. u 09:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Silom prilika AlphaTauri opet mora mijenjati vozača. Daniel Ricciardo nakon samo dvije odvožene utrke opet ide na pauzu. Ovaj put je razlog ozljeda koju je zaradio na drugom slobodnom treningu za VN
Nizozemske.

Ricciardo je doživio nesreću u zavoju broj tri, starom dijelu staze Zandvoort. Oscar Piastri vozio je stazom ispred Daniela Ricciarda pa izgubio kontrolu nad svojim McLarenom u zavoju broj 3. Udario je u zaštitnu ogradu i ostao stajati na vanjskoj putanji kroz taj zavoj s nagibom. Ricciardo je dolazio u AlphaTauriju i kad je spazio bolid koji stoji na stazi, nastojao je izbjeći sudar.

Na koncu je i on završio u zaštitnoj ogradi, možda 10-20 metara od mjesta na kojem je bio Piastri. Nije udarac bio jak, niti neugodan, međutim problem se javio zbog toga što je Australac duže zadržao volan u svojim rukama. Vidjelo se po izlasku iz bolida kako Daniel ima problema, kako se drži za zglob lijeve ruke. Završio je u bolnici na dodatnim pretragama gdje je ustanovljeno puknuće metakarpalne kosti lijeve ruke.

Njegovo će vozačko mjesto preuzeti rezervni vozač Red Bulla i AlphaTaurija, Liam Lawson. Riječ je o 21-godišnjaku koji se ove godine natječe u Super Formuli u Japanu i trenutačno drži drugo mjesto u poretku tog prvenstva. Postat će jubilarni deseti Novozelanđanin u Formuli 1, prvi nakon Brandona Hartleyja u Toro Rossu 2017. i 2018.

Kopirati
Drag cursor here to close