Za četiri dana prva utakmica

Reprezentacija otputovala u Nizozemsku

U prvoj utakmici za protivnika će BiH imati jednu od najboljih europskih selekcije svih vremena s obzirom da su Španjolci sedam puta osvojili naslov prvaka Europe, četiri puta su bili uzastopni od 2005. do 2012. godine.
Sport / Ostali sportovi | 18. 01. 2022. u 17:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Futsal reprezentativci Bosne i Hercegovine jutros su sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo letom preko Frankfurta krenuli u Amsterdam. Reprezentativci Sabahudin Petak i Senad Poračanin su nakon jučerašnjih PCR testiranja bili pozitivni na COVID-19, te se oni nisu našli među putnicima za Nizozemsku.

Ova dva će se u četvrtak ponovo testirati, te u slučaju negativnog testa priključiće se naknadno reprezentaciji koja svoju prvu utakmicu na turniru igra 22. siječnja protiv Španjolske.

"Odradili smo kvalitetno pripreme ovdje na Ilidži i nakon desetak treninga možemo reći da smo spremni za ono što nas očekuju na Evropskom šampionatu. Atmosfera u ekipi je odlična i daćemo sve od sebe da napravimo dobar rezultat. Napravili smo veliku stvar i plasman na veliko takmičenje je kruna naših karijera."
Aladžić je još dodao:

"Španija je favorit za osvajanje EURA, dok su Gruzija i Azerbejdžan veoma kvalitetne ekipe. Dobili smo najtežu moguću grupu, ali ne idemo tamo sa „bijelom zastavom“. Smatram da će upravo utakmice sa Gruzijom i Azerbejdžanom odlučivati o tome ko će se plasirati u četvrtfinale, a ja vjerujem da ćemo to biti mi", kaže Aladžić.

U prvoj utakmici za protivnika će BiH imati jednu od najboljih europskih selekcije svih vremena s obzirom da su Španjolci
sedam puta osvojili naslov prvaka Europe, četiri puta su bili uzastopni od 2005. do 2012. godine. Od 53 utakmica na Europskim prvenstvima, Španjolci su izgubili četiri. Zbog komplikovane situacije sa koronavirusom i pooštrenih mjera, utakmice prvog kruga takmičenja po skupina će se na Europskom prvenstvu igrati bez prisustva gledatelja.

Kopirati
Drag cursor here to close