Red Bull Cliff Diving: Skakači nestrpljivi da stignu u Mostar

Pored samog natjecanje, u Mostaru neće manjkati ni odlične zabave, uz brojne koncerte, klupske svirke i partyje, o čemu će više riječi biti u sljedećim danima.
Sport / Ostali sportovi | 04. 09. 2018. u 13:21 Bljesak.info
Helem Nejse vas vode kroz cliff diving

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripreme za Red Bull Cliff Diving spektakl 8. rujna u Mostaru su u punom jeku, a popularni Helem Nejse su se ponovo javili iz grada na Neretvi. Na jako zanimljiv način su objasnili osnovne činjenice o cliff divingu, te prenijeli poruke skakača koji jedva čekaju natjecanje na Starom mostu.

Stihomir i Gagara iz hip hop grupe Helem Nejse ovih dana u Mostaru prate događanja u sklopu Red Bull Cliff Diving natjecanja. U očekivanju subote, kada će 14 najboljih svjetskih skakača i 10 skakačica ponovo demonstrirati svoje nevjerovatno umijeće na Starom mostu, javili su se novim videom.

Na slikovit način su dočarali koliko je ovaj sport zahtjevan, ali i opasan, a objašnjenesu i osnovne činjenice o Red Bull Cliff Divingu:uobičajena visina skakaonice iznosi 27 metara, što je jednako visini osmospratnice, skakači u zraku provode manje od tri sekunde i za to vrijeme dostižu brzinu od 85 km/h, a udar o površinu vode jačine je pet G-sila.

Pored samog natjecanje, u Mostaru neće manjkati ni odlične zabave, uz brojne koncerte, klupske svirke i partyje, o čemu će više riječi biti u sljedećim danima, priopćeno je.

Prije samog dolaska u Mostar, skakači i skakačicesu poručili što očekuju od stanice u Mostaru:

„Uvijek volimo biti tamo, ljudi su zaista predivni i jedva čekamo još jedno odlično natjecanje“, kaže prvi pobjednik u Mostaru, Meksikanac Jonathan Paredes, a pobjednica prvog natjecanja žena, Kanađanka Lysanne Richard, dodaje da je to bilo njeno najbolje skakačko iskustvo.

„Mostar je jedna od najzabavnijih stanica, jedna od lokacija sa najboljom atmosferom“, mišljenja je šestostruki prvak, Englez Gary Hunt.

Skakači će se u srijedu okupiti u Mostaru, gdje u četvrtak imaju prvi trening. Prve dvije serije  natjecateljskih skokova na rasporedu su u petak u podne, a veliko finale natjecanje zakazano je za subotu 8. rujna, takođe u 12 sati.

Sve informacije i vijesti o takmičenju mogu se naći na www.redbull.ba i www.redbullcliffdiving.com.

Kopirati
Drag cursor here to close