Najteža utrka na svijetu

Red Bull 400: Počinju prijave za utrku uz skakaonicu na Igmanu

Utrka na kultnoj velikoj skakaonici na Malom Polju 8. kolovoza bit će prvi Red Bull 400 event u našoj zemlji, te drugi u jubilarnoj 10. sezoni ovog natjecanja.
Sport / Ostali sportovi | 16. 06. 2020. u 11:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na olimpijski Igman 8. kolovoza dolazi utrka Red Bull 400 ili - kako je često nazivaju - najtežih 400 metara koje ćete ikada pretrčati.

Prijave za premijerno izdanje ovog natjecanja u Bosni i Hercegovini već su otvorene na www.kupikartu.ba.

Utrka na kultnoj velikoj skakaonici na Malom Polju 8. kolovoza bit će prvi Red Bull 400 event u našoj zemlji, te drugi u jubilarnoj 10. sezoni ovog natjecanja.

Red Bull 400 je ultimativni test izdržljivosti i snage volje, iskušenje čak i za vrhunske sportaše. Začet 2011. u Austriji, ovaj događaj je prerastao u međunarodno natjecanje koje je prošle godine privuklo više od 18.400 natjecatelja širom svijeta, iz različitih sportskih disciplina i različite razine fizičke spreme.

Prijaviti se mogu i rekreativci i profesionalni sportaši, odnosno svi koji smatraju da mogu odgovoriti na izazov utrke duge svega 400 metara - ali koja uključuje iscrpljujući uspon uz skijašku skakaonicu.

Prijave su otvorene na kupikartu.ba i trajat će do 03.08.2020. Sudionici moraju biti stariji od 18 godina, a njihov broj je ograničen.Registracija za utrku je obavezna, uz startninu u iznosu od 50 KM.

Utrka će biti održana na istoj onoj skakaonici na kojoj je 1984. godine legendarni 'Leteći Finac', Matti Nykänen, doletio do svog prvog olimpijskog zlata. Za razliku od njega, na Red Bull 400 sudionici će se kretati suprotnim smjerom - od podnožja ka vrhu, no svi koji stignu do vrha zajamčeno će se osjećati kao prvaci.

Startna linija utrke, koja počinje u 13 sati, bit će u podnožju skakaonice. Natjecanje se organizuje u ženskoj i muškoj kategoriji. Žene i muškarci startaju odvojeno, ali pravila i format su isti za sve.Natjecatelji će biti podijeljeni u grupe, kroz koje će pokušati izboriti jedno od 50 mjesta u finalnoj utrci.

Sudionici su tijekom natjecanja dužni nositi dres Red Bull 400, a fizički kontakt i ometanje drugih natjecatelja tijekom utrke donosi diskvalifikaciju.

Natjecateljima i posjetiteljima na raspolaganju će biti besplatni parking. Najbrže natjecatelje očekuju vrijedne nagrade, a nakon utrke svi natjecatelji i gosti su dobrodošli na zabavu na otvorenom.

Više informacija možete saznati na redbull.ba te putem telefona +387 62 344 782.

Uskoro će se znati više i o sadržaju startnog paketa, nagradama, savjetima za pripremu, glazbenom sadržaju partyja poslije eventa...

Organizatori će pratiti pravila i preporuke nadležnih službi u vezi s aktualnom situacijom,te event organizirati shodno tim pravilima i preporukama.

Kopirati
Drag cursor here to close